Eskişehir'de Güvenlik Görevlilerinin İşten Çıkarıldığı İddiası

Eskişehir Hafif Raylı Sistem İşletmesi (ESTRAM) tramvay duraklarında çalışırken işten çıkarıldığı öne sürülen güvenlik görevlileri basın açıklaması yaptı.

Eski Bağlar Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan güvenlik görevlileri adına konuşan Emre Güngör, özel bir güvenlik şirketi aracılığıyla bir süre önce yeni açılan tramvay hatlarına ait duraklarda güvenlik görevlisi olarak işe başladıklarını söyledi.

Yaklaşık 3 ay sonra hiçbir gerekçe olmadan 50 kişinin işten çıkarıldığını öne süren Güngör, şunları söyledi:
"Yeni hatların açılacağı ve güvenlik görevlilerine ihtiyaç olduğu söylendi. Ben arkadaşlarım işe başvurduk ve işe alındık. Yaz sıcağında güvenlik kabini olmadan çalıştık. Tek amacımız ekmeğimizi kazanmaktı. Dün akşam üzeri bizi 'toplantı' var diye güvenlik şirketine çağırdılar. ESTRAM'ın yeni açılan hatlardaki yolcu sayısının yeterli olmadığı gerekçesiyle küçülmeye gittiğini ve işimize son verildiğini söylediler. Ayrıca bazı arkadaşların işine son verilmedi. Bunu neye göre belirlediler merak ediyoruz. İçimizde evli olanlar, çocuğu olanlar var. Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Yılmaz Büyükerşen'den bu konuda destek bekliyoruz."
Güvenlik görevlileri basın açıklamasının ardından dağıldı.
Kaynak: AA