Erciyes Dağı Turizm Merkezi’nden, Yıldız Dağı’na Destek

Sivas İl Özel İdaresi’nin prestij projeleri arasında yer alan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ndeki çalışmalar sürerken diğer yandan ise tesisin işletme, donanım ile teknik konularında araştırma çalışmaları devam ediyor.

Erciyes Dağı Turizm Merkezi’nden, Yıldız Dağı’na Destek

Kayseri ili Erciyes Dağı Turizm Merkezi’nde gezi ve incelemelerde bulunuldu. İl Özel İdaresi tarafından organize edilen inceleme gezisine; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Afet Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci, Sivas Kayak Antrenörleri Dernek Başkanı İdris Kor ve kayak uzmanları ile basın mensupları katıldı.

İnceleme gezisinde Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı tarafından dağın master planı hakkında bilgi verildi.

Yapılan yatırımlar ve tesisin işleyişinin de anlatıldığı programda basın mensuplarına bir açıklama yapan Cıngı, kayak turizminin önemine değinerek, “Ülkemizin %70’i dağlık olmasına rağmen kış ve dağ turizminden çok az istifade edebildik. Yıldız, Erciyes, Uludağ, Palandöken gibi kayak merkezlerinin artması ile ülkemizin dünyadaki kış turizmindeki varlığı da gündeme gelecektir. Bu yaptığımız faaliyetler yaz turizminde göstereceğimiz başarıyı kış turizminde de göstereceğimizin birer işaretidir” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise birçok kayak merkezinde incelemelerde bulunduklarını hatırlatarak, “Kayseri’ye ikinci kez gelmemizin nedeni Kayseri’nin kayak turizminde tecrübesinin olması ve bu tecrübeden istifade etmek istememizdir. Erciyes A.Ş’nin Müdürü Murat Cıngı’nın bizlere çok büyük bir desteği var. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde bu yıl makaraları döndüreceğiz bu işleri yaparken Erciyes A.Ş’den de destek alacağız. Bugün burada bulunmamızın nedeni, bir kayak merkezi işletilirken ne tür işlemler gerçekleştirildiğini, işletme hazırlıklarının neler olduğunu görerek, Erciyes Kayak Merkezi’nin tecrübe ve deneyimlerini Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne aktarmaktır. Bundan dolayı gezi ve incelemelerimiz sıklaşacaktır. Erciyes Kayak Merkezi işletme, şehir bilgilendirme sistemi ile ülkemizin önemli kayak merkezlerinden biridir.” şeklinde konuştu.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde son 3 yıldır yoğun bir çalışma yapıldığını vurgulayan Ayhan, “Yıldız Dağı’nda 20 yıldır kayak ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Yıldız Dağı’nın bir kayak merkezi olacağını gören ve bu yönde gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum. Düşüncelerin ve projelerin uygulamaya geçildiği aşamadayız. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi için yapılan harcamaların sorumluluğu ve bilinci ile hareket ediyoruz. Yaptığımız yatırımlarda vatandaşlarımızın vergisi, hakkı ve vebalinin olduğunu biliyoruz. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, Sivas kışının rahmete, paraya ve eğlenceye döneceği bir merkez haline gelecektir. Bundan sonra Yıldız, kışları Sivas’ın sosyal hayatına renk katacak ve insanların eğlenceli vakit geçireceği bir merkez olacaktır.” diye konuştu.

Kaynak: İHA