'Düğün Magandaları'Na Karşı Multikopterli Önlem

Tokat'ın Erbaa ilçesinde düğŸünlerde silahla ateşŸ açılmasını önleme çalışŸmalarında kullanılmak üzere Kaymakamlık tarafından uzaktan kumandalı ve kameralı 2 multikopter satın alınacak.

DüğŸünlerde silah kullanımını önlemek amacıyla İlçe Emniyet MüdürlüğŸü, Jandarma KomutanlığŸı ve köy-mahalle muhtarlarıyla koordineli çalışŸmalar yürüten Erbaa KaymakamlığŸı, bu kapsamda yürütülecek denetimlerde kullanılmak üzere "multikopter" satın almaya karar verdi.
Kaymakam Abdulkadir Demir, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, ilçede son bir haftada düğŸünlerde 10'dan fazla silah ele geçirildiğŸini belirterek, "Ciddi uygulamalarımız neticesinde biz bu işŸi Erbaa'da bitirme niyetindeyiz. Havai fişŸek atılması da yasak, o noktada da 200'e yakın işŸlem yaptık, 20 bin liraya yakın ceza kestik" dedi.

DüğŸünlerde silahla ateşŸ açılmasını önleme çalışŸmaları kapsamında teknolojik imkanlardan faydalanmayı planladıklarını dile getiren Demir, şŸunları söyledi:
"Bir takım düşŸünceler neticesinde multikopter dediğŸimiz bir uygulamayla buluşŸtuk. Erbaamızda bunu etkin olarak kullanacağŸız. İlk etapta 2 tane düşŸünüyoruz. Multikopterleri düğŸünlerde silah atılmasını önlemek için kullanacağŸız. Emniyet asayişŸ olaylarını görüntülemek açısından da çok faydası olacak. LJok amaçlı kullanacağŸız. ǖrneğŸin, orman yangını olduğŸunda havadan elde ettiğŸimiz fotoğŸraf ve video görüntüleriyle rahatlıkla durum tespitini yapma imkanımız olacak. Multikopterleri her alanda kullanabileceğŸiz."
Multikopterlerin birini Erbaa Emniyet MüdürlüğŸüne, diğŸerini ise İlçe Jandarma KomutanlığŸına tahsis edeceklerini belirten Demir, düğŸün sahiplerini seslenerek, "DüğŸün sahiplerinden hassasiyet istiyorum. Lütfen müsaade etmeyin, düğŸününüzün huzurunu bozmayın, bozulmasına izin vermeyin, düğŸünlerinizde silah attırmayın" diye konuşŸtu.
Demir, ilçede polis sorumluluk bölgesinde 2014 yılında düğŸünlerde 24 kurusıkı tabanca, 4 tabanca, 32 mermi, 5 av tüfeğŸi ele geçirildiğŸini ifade ederek, silah kullananlara 18 bin 216 lira idari para cezası uygulandığŸını söyledi.

İlçede 77 kişŸiye havai fişŸek atmaktan işŸlem yapıldığŸını ve 14 bin 553 lira ceza kesildiğŸini belirten Demir, düğŸünlerde silahla ateşŸ açılması sonucu 2 kişŸinin de yaralandığŸını dile getirdi.
Multikopterlerin 15 gün sonra satın alınacağŸı belirtildi.


 
Kaynak: AA