Başkan Üzülmez Ertuğrul Gazi Mahallesine Konuk Oldu

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in, yeni yönetim modeli kapsamında hayata geçirdiği “Mahalle Gezileri”nin üçüncü durağı Ertuğrul Gazi Mahallesi oldu.

Başkan Üzülmez Ertuğrul Gazi Mahallesine Konuk Oldu

İcracı müdürlerinden oluşan ekibiyle birlikte mobil makam minibüsüyle Ertuğrul Gazi mahallesini baştan sona gezen Başkan Üzülmez, 7’den 77’ye herkese ulaşarak dertleri dinledi.

Ertuğrul Gazi Mahalle Muhtarı Yücel Turak’ın ev sahibi olduğu gezide esnaf, yaşlı, hasta ve hacı ziyaretlerinde de bulunan Başkan Üzülmez, Cuma günü mahallede kurulan semt pazarında, pazarcı esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla da biraraya gelme fırsatı buldu. Bu yıl yeni binasında eğitim ve öğretim hizmeti vermeye başlayan Kartepe İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nde de öğrencileri ziyaret ederek onlarla sohbet eden Başkan Üzülmez, sınıflarda çocukların sevgi çemberinde kaldı.

Cuma namazı çıkışı Şehit Yüzbaşı Ulaş Türk Parkı’nda yeni yönetim modelinin bir ayağı olarak “Kartepe’yi Dinliyoruz” adlı projesi çerçevesinde mahalle sakinleri ile sohbet toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkür eden Mahalle Muhtarı Yücel Turak, mahallesi için sosyal tesis talebinde bulundu. Mahallesi hakkında genel bilgiler aktaran Turak, “Ertuğrul Gazi Mahallemiz; Kartepe’nin kuzeyinde, yaklaşık 6 bin nüfuslu, 1200 haneli, çok kültürlü eski bir mahalledir. Mahallemize ortak bir alana bir kültür merkezi acil ihtiyacımızdır. Bunun yapılması, bölgemize belediyemizin hem mührü olacak hem de büyük bir ihtiyaca cevap verecektir. Bize ve mahalle halkına sorunları yerinde dinleme ve çözme fırsatını verdiğiniz için Teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.

Başkan Üzülmez, vatandaşların sorunlarını tek tek dinlerken ulaşım, sağlık, eğitim ve alt yapı konularındaki talepleriyle ilgili ürettikleri çözümler ve yatırım programları hakkında mahalle sakinlerine bilgiler aktardı. Ulaşımda yaya ve sürücülerin trafik kural ve işaretlerine uyması durumunda sıkıntıların azalacağını hatırlatan Başkan Üzülmez, trafik konusunda insanların kendisini eğitmesi gerekliliğini hatırlattı. Sağlık konusunun, kendisinin de olmazsa olmazları arasında yer aldığını belirten Başkan üzülmez, mesai saatleri sonrası sağlık hizmeti verilmesi yönündeki çalışmaların takipçisi olduğunu ifade etti.

Kartepe ile ilgili planlamalar çerçevesinde cazibeyi artıracak çalışmalar içinde bulunduklarını belirten Başkan Üzülmez, imar revizyon planlarının gelecek yıl ortaya çıkacağının müjdesini de verdi.

Kartepe’nin geleceğini şekillendirecek "41 proje" ile yeni yönetim modeli çerçevesinde paylaşımcı bir idare örneği sergilediklerini dile getiren Başkan Üzülmez, mahallenin bayanlarıyla da sohbet etti.
Kaynak: İHA