Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden, 'Merhaba Bebek' Projesi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, "Merhaba Bebek" projesi kapsamında il genelinde yeni doğan çocuklara hediye paketi gönderiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, proje kapsamında Bandırma'da 3 aileyi ziyaret ederek bebeklere hediyelerini verdi. İlk durak olarak Müslüme Ecrin Arı bebeği ziyaret eden Uğur, proje hakkında "Bu uygulamaya Bandırma'dan başladık ve ilk hediyeleri bizzat kendim vermek istedim. Proje kapsamında kız çocuklara pembe, erkek çocuklara mavi paketler veriyoruz. Allah hepsini analı babalı büyütsün" dedi.

Anne Melihşah Arı, ziyaretten dolayı çok heyecanlandığını belirterek, Uğur'a teşekkür etti. Torununa özel olarak gelen hediyenin çok güzel olduğunu dile getiren Dede Mustafa Arı ise "Bu çok güzel bir proje. Başlangıç olarak buradan başlaması ve ilk aile ziyaretinin de bize yapılması bizi çok mutlu etti, sevindirdi. Bu projeden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarının ve başarılarının devamını diliyoruz" diye konuştu.

Ayrıca proje kapsamında, günlük 30-40 bebeğin ziyaret edileceği ve yılda ortalama 12 bin bebek ailesine ulaşılabileceği ifade edildi. Bebek paketlerinin içinde kız ve erkek bebekler için yelek, altlık, eldiven, altlık, ateş ölçer, tırnak makası, bornoz takımı, anne ve aile için eğitici kitapçıklar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur imzalı iyi dilek ve mesajın yer aldığı bir de tebrik mektubu bulunduğu belirtildi.
Kaynak: AA