Adana'da 3. Hadis Anabilim Dalları İhtisas Toplantısı

Adana'da 3. Hadis Anabilim Dalları İhtisas Toplantısı düzenlendi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Adana Müftülüğü tarafından Ramazanoğlu Camii konferans salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında, anlamlı bir etkinliğin kentlerinde düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Toplantının, dünyaya dostluk ve barış getirmesini dileyen Büyük, şunları kaydetti:
''Bu güzel çalışma dünyamızdaki, ülkemizdeki olumsuzlukları inşallah engeller. Efendimiz bize, dinimizi, inancımızı, huzuru, kardeşliği, hakkı ve hukuku tesis etmek üzere gelmiş, bunu anlatmış. Maalesef emirlere yeteri kadar uymuyoruz, anlamakta zorluk çekiyoruz. Başta efendimizin bize verdiği mesajların aktarımıyla ilgili bazı sıkıntılarımız var. Bunları da bu vesileyle değerli bilim adamlarının katkılarıyla değerlendirme fırsatımız olacak. Ülkemiz için de huzur ortamına katkıda bulunmasını arzu ederim.''
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da ilahiyat fakültelerinden yaklaşık 200 akademisyenin katıldığını toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını ifade etti.

Kibar, ''Fakültemizde 68 akademik, 22 idari personel görev yapmakta olup, 2014-2015 eğitim yılında bin 230 öğrenci eğitim görmekte'' diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de ''Peygamber efendimizin hadisleri ve sünneti, yaşadığımız zaman dilimi içerisinde daha iyi anlaşılmalı, iyi idrak edilmeli'' dedi.

Konuşmaların ardından akademisyenler, Hz. Muhammed'in hadisleriyle ilgili bilgi aktardı.
Kaynak: AA