Van depreminin 3. yıl dönümü

Van’da 23 Ekim 2011 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybedenler mezarları başında anıldı.

Van depreminin 3. yıl dönümü
Van Valiliği ve İl Müftülüğü tarafından düzenlenen anma programı, Akköprü Mezarlığında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim'in okunması ile başladı. İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından hayatını kaybedenler için duaların okunduğu program, daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde yapılan anma etkinlikleriyle devam etti.

Törene Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Cafer Giyik ve bazı kurum temsilcileri katıldı.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van depreminin yıldönümüyle ilgili bir mesaj yayınladı.

Vali Doğan, yayınladığı mesajında, “Yedi bin yıllık tarihsel birikimi ile hemen her alanda çevresindeki merkez ve öncü kentlerden biri olan bu güzide ve gözde kent; ne yazık ki yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle büyük sorun ve sıkıntılara maruz kaldı. Bu felaketle ilimizin yükseliş grafiğinde aksamalar oldu, on binlerce konutumuz kullanılmaz hale geldi ya da tahrip oldu ve en acısı da 644 vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremin henüz ilk anlarından itibaren devletimizin, hükümetimizin, STK'larımızın, 77 milyon milletimizin, diğer dost ve komşu ülke halklarının bizlere el uzatmış ve yaralarımızı sarmak için adeta birbiriyle yarışmış olması; kısa sürede toparlanmamızı sağlamıştır. Bu sayede Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği yetkililerine göre Van depremi, dünyada en hızlı ve en etkin şekilde müdahale edilen deprem olmuştur. Elbirliği, güç birliği ve gönül birliğiyle eğitimden sağlığa, kentleşmeden, turizme kadarki hemen tüm başlıklarda önemli gelişmeler kaydettik. Böylelikle depremin üçüncü yıldönümünü yaşadığımız bugünlerde ülkemize, hemşehrilerimize ve emek veren 77 milyon insanımıza layık bir yaşam merkezi kurmak için çalışıyoruz. Fay hatlarımızı kırmasına rağmen, gönül bağlarımızın ne kadar sağlam olduğunu bir kez daha gösteren bu depremlerdeki başarı; ülke ve millet olarak hepimizindir. Bu vesileyle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, milletimizin bir daha böyle bir acıyı yaşamamasını temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA