Uluslararası Aile Çiftçiliği Çalıştayı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Didim ilçesinde düzenlenen "2014 Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı" bölgesel çalıştayında, aile çiftçiliğinin toplumsal cinsiyet ve sosyo-ekonomik yönleri ele alındı.

Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Aslan, Ege Bölgesi'ndeki 9 ilden gelen katılımcılarla yapılan çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Aydın'ın çok önemli tarımsal potansiyele sahip olduğunu, üretilen gıdanın ve tarımsal potansiyelin en fazla fayda sağlayacak şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, dünya genelinde "aile çiftçiliği" konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün önerisi üzerine 2014 yılının "Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı" ilan edildiğini anımsattı.
Bircan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bu kapsamda Türkiye genelinde tarım bölgelerini dikkate alarak 9 koordinatör il belirlediğini ve Aydın'ın da bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Çalıştayda aile çiftçiliğiyle ilgili konuların ele alınacağını vurgulayan Bircan, şöyle konuştu:
"Aile çiftçileri gıda güvenliği açısından çok önemli göreve sahiptir. Aile çiftçileri, gıda ürünlerinin korunmasına yardımcı oluyor, beslenme için imkan sağlıyor ve küresel tarımsal biyoçeşitliğinin korunmasına katkıda bulunuyorlar. Kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanılmasında önemli rol oynamaktadırlar. Aile çiftçiliği, sosyal politikalar desteklendiği takdirde yerel ekonominin canlanması için bir fırsat teşkil etmektedir."
Kaynak: AA