Turhal’da Atıl Tesis Kalmayacak

Tokat’ın Turhal ilçesinde atıl durumda bulunan Şelale Restaurant tekrar vatandaşın hizmetine açıldı.

Turhal’da Atıl Tesis Kalmayacak

Şelale Restaurant'ın açılışına Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, YÖK Denetçisi M. Şükrü Cankurt ile davetliler katıldı.

Törende konuşma yapan Başkan Bekler, geçmiş yıllarda milletin bütçesi ile yapılmış fakat daha sonra kaderine terk edilmiş tesisler olduğunu ifade ederek, “Bunlardan bir tanesi Büyük otel ve yanında bulunan olimpik açık, kapalı havuz. Bu yaz tatilinde biz büyük otelin açık ve kapalı havuzunu siz değerli hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Şuanda havaların soğumasından dolayı açık havuza girilmemesine rağmen, güzleri ve akşamları kapalı havuz hizmet vermeye devam ediyor. Yine bugün burada kaderine terk edilmiş olan bir tesisi açıyoruz. Biz bu tesisi devraldığımızda içerisi tamamen çürümüş, mutfağındaki araç ve gereçlerin tümü kullanılacak halde değildi. Çatısı akmış, çatısından akan sular içinde bulunan milyarlık araç, gereçleri kullanılamaz hale getirmişti. Bir tesis için en büyük bahtsızlığı, açılışının iki defa yapılmasıdır. Allah bu şehirde bu milletin tesislerinin açılışının ikinci defa yapılmasını bir daha nasip etmesin. Açılsın ve sürekli kullanılmaya devam edilsin. Aşağıdaki şelale ve yukarıda havuzun bulunduğu bölgeyi eski haline getirdik. Şu anda Şelale Restaurantımızın elektrik tesisatı, mutfak eşyaları, iç dizaynı, mefruşatı tamamen değişti. Kamelyalar akıyor, oturma yerleri ve masalar parçalanmıştı hepsini tamir ettirdik, ışıklandırmasını tamamladık ve bugün bu muhteşem eserle birlikte karşınızdayız” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar tarafından okunan duanın ardından tesisin açılışı yapıldı. Program havai fişek, lazer gösteri ve müzik dinletisi ile devam etti.
Kaynak: İHA