Rusya'daki Uçak Kazası

Rusya'nın başkenti Moskova'da Fransız petrol şirketi Total'in üst yöneticisi Christophe de Margerie'nin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili mahkeme süreci başladı.

Moskova Basmannıy Bölge Mahkemesi'nde bugün görülen davada, de Margerie'yi taşıyan özel jetin pistte çarpıştığı kar temizleme aracının şoförü Vladimir Matınenko'nun tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Mahkeme, kaza günü gözaltına alınan Martınenko'nun, olay esnasında alkollü olduğuna dair raporu kabul etti. Kararda, Martınenko'nun delilleri karartma ve ortadan kaybolma riskine karşı tutuklu yargılanacağı belirtildi. Avukatı ise müvekkilinin kaza esnasında alkollü olmadığını öne sürerek, bir üst mahkemeye itiraz edeceklerini söyledi.

Öta yandan Moskova Vnukova Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Andrey Dyakov ve yardımcısı Sergey Solntsev istifa etti. Havalimanı operasyon birimi başkanı, baş mühendis ve vardiya müdürünün de işine son verildiği kaydedildi.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 havalimanı çalışanın savcılık işlemleri ise devam ediyor.
Rusya'nın başkenti Moskova'da meydana gelen uçak kazasında Avrupa'nın en büyük petrol şirketlerinden Total'in Üst Yöneticisi de Margerie ve üç kişilik mürettebat hayatını kaybetmişti. De Margerie'yi taşıyan Falcon tipi özel jet, gece geç saatlerde Vnukovo Havalimanı'ndan havalanmak üzere pistte hızlandığı sırada kar küreme aracıyla çarpışmıştı.
Kaynak: AA