Romanyalı Üniversite Öğrencisi Spor Yaparken Hayatını Kaybetti

Romanya'dan 1 ay önce öğrenci değişim programı Erasmus kapsamında Elazığ Fırat Üniversitesi’ne gelen İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Erika Adel Laczko, spor yaparken fenalaşarak hayatını kaybetti.

Romanyalı Üniversite Öğrencisi Spor Yaparken Hayatını Kaybetti
Genç kızın cenazesi, yapılan otopsi sonrası ülkesine gönderilmek üzere Adli Tıp Kurumu’ndan alındı.
Edinilen bilgiye göre, Romanya'dan öğrenci değişim programıyla 15 Eylül'de Elazığ Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'ne gelen 21 yaşındaki Erika Adel Laczko, geçtiğimiz pazar günü arkadaşı Marius Molbovan ile spor yapmak için sahaya indi. 1 tur koşan Laczko, rahatsızlanarak banka oturdu. Bir süre sonra fenalaşan Laczko bayılınca arkadaşı sağlık ekiplerine haber verdi. Ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Laczko kurtarılamadı. Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi yapılan Lazcko'nun ölüm sebebi ise henüz belirlenemedi. Laczko'nun cenazesi, bugün morgdan Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Orhan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Osman Umar, Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr Ahmet Şaşmaz, fakülte öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından alınarak Elazığ Havalimanı’na götürüldü. Uçakla İstanbul'a götürülecek olan Laczko'nun cenazesi, İstanbul'dan da uçakla Romanya'ya götürülecek.

Ölen üniversite örencisinin cenazesiyle birlikte Romanya'ya gidecek olan Fırat Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şaşmaz, yaşanan ölüm olayından dolayı duydukları üzüntüyü belirtti.

Olayla ilgili bilgi de veren Şaşmaz, "Romanya Petromyer Üniversitesi'nden Erasmus öğrencimiz Erika, eve geldikten sonra kıyafetlerini değiştirip spor yapmak için bizim çim sahanın çevresinde bir tur atmış. Erika demiş ki 'Ben kendimi iyi hissetmiyorum banklara oturmak istiyorum'. Erika’nın çok kötü durumda olmadığını bildiği için arkadaşı bir tur daha atmış. Arkadaşı, ikinci tur da geldiğinde Erika'nın yanına oturmuş. Erika yanındaki arkadaşının omzuna kafasını koyarken bir anda fenalaşmış. Sağlık ekiplerine haber verilmiş, kısa süre içerisinde ambulans gelmiş ancak hayati bir belirti yokmuş" diye konuştu.

Otopsinin yapıldığını ifade eden Şaşmaz, "Ben özellikle otopsiyi yapan doktor beye sordum. Kalp krizi mi yoksa başka bir şeyden mi, ailesine ne söylememiz gerekiyor dedim. Doktorlar da dedi ki ‘Çok sayıda örnekleri alındı, örneklerine dayanarak biz kesin sonucu söyleyebiliriz. Şu anda herhangi bir şey söylemek doğru olmaz, yanılabiliriz’ dedi.

Durum böyle, otopsiyle ilgili son durum, ölüm nedeni daha sonra açıklanacak. Bu durum ailesiyle, üniversitesiyle ve büyükelçilikle paylaşılacaktır" dedi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ da, spor yaparken hayatını kaybeden Erika Adel Laczko için başsağlığı mesajı yayınladı.
Kaynak: İHA