Muğla'da Dolandırıcılık İddiası

Yatağan'da iki kadın, dolandırıldıkları iddiasıyla şikayetçi oldu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kimlikleri henüz belirlenemeyen 2 erkek, Konak Mahallesi 160| Sokak'ta karşılaştıkları Sevgi Ülkü'ye (42), "Hocaya üfleterek bileziklerinin sayısının artırılacağını" şeklinde söylemde bulundu.
Zanlılara inanan Ülkü, kolundaki 2 bileziği bu kişilere verdi. Bilezikleri alan kişilerin ayrıldıktan sonra uzun süre dönmemesi üzerine dolandırıldığını anlayan Ülkü, polise haber verdi.
Bu sırada Atatürk Caddesi'ndeki bir apartmanın girişinde de aynı yöntemle dolandırıcılık yapıldığı ihbarını alan polis ekipleri, söz konusu yere gitti.
Apartmanın girişinde karşılaştığı ve "Değerli eşyaların varsa ver, hocaya üfletelim bereketi artsın" diyen 2 kişiye inanarak kolundaki bileziği verdiğini söyleyen Gülpembe Söyleyici (70), bu kişilerin hayır işleri yaptıklarını belirttiklerini anlattı.
Zanlılara ilk önce yüzüğünü verdiğini ancak "ucuz geliyor" diye geri getirdiklerini ifade eden Söyleyici, kolundaki bileziği görünce "Bunu ver, ben 5 dakikaya geliyorum" dediğini, verdikten sonra geri dönmediklerini kaydetti.

Söyleyici de zanlılardan şikayetçi oldu. Polis, eşgalleri belirlenen zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.
Öte yandan Söyleyici'nin zanlılarla görüşmesi, çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Kaynak: AA