Mudanya'da Zeytin Alımları Başladı

Marmarabirlik, Mudanya ilçe merkezi ile Trilye ve Başköy'de üreticilerden zeytin alımlarına başladı.

Mudanya Marmarabirlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zeytin sezonunun üreticilere hayırlı olmasını diledi.
Zeytinlerin erken kararması ve selelik olmasından dolayı merkez alımlarını biraz öne çektiklerini belirten Yıldız, şöyle konuştu:
"Erken alımlarında üreticilerden olumlu duyumlar aldık. Mudanya'nın bu yıl 14 köyünde zeytinde hasarlar meydana geldi fakat diğer bölgelerde ürün rekoltesi yüksek oldu. 15 bin 500 ton rekoltemiz var. Üreticilerimiz bu yıl rekolte beyannamelerinde titiz davrandılar. Mudanya'nın 14 bin 500 ton zeytin alma kapasitesi var. Üreticilerimiz verdiği rekolte beyanındaki zeytinlerini rahatlıkla depolara getirebilir.
Birliğimiz, fiyatlar konusunda çalışmalar yapıyor. Çok afaki olmamakla birlikte hem üyelerimizi memnun edecek hem de kooperatifimizi zarar ettirmeyecek şekilde rakamları hassasiyetle belirleyeceğiz. Geçen yılki fiyatları göz önünde bulundurarak üreticimizi zarar ettirmeyeceğiz. Son üç yıldır rekoltede alımlarda sürekli artış kaydediyoruz ve kapasitemizi ona göre ayarlıyoruz. Alımlarda belli bir kapanış tarihi yok. Bunu ve zeytin şartları belirleyecek. Üreticimiz zeytin getirdiği müddetçe alımlara devam edeceğiz. Alımlarda kaçak zeytin sokmaya çalışanlar olabilir. Bu konuda çok sıkı bir denetim uygulayacağız. Üreticilerimizden bu konuda isteğimiz; en ufak bir şüphede durumu bize bildirsinler. Marmarabirlik sınırları dışındaki kaçak zeytinleri Ege Bölgesi'nden zeytin getirenler olabilir. Bu konuda da çok ciddi çalışıyoruz."
Kaynak: AA