Kütahya Belediye Başkanı Saraçoğlu Açıklaması

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "İlimizde bulunan ve proje dahilinde büyük oranlarda hibe desteği sağlayan TKDK'nın, yüzde 50 ve 65 oranlarındaki hibe desteklerini Almanya'daki hemşehrilerimize anlattık. Onların Kütahya'da yatırım yapmaları halinde belediye olarak da gerekli altyapıyı sağlayacağımızın sözünü verdik" dedi.

Saraçoğlu, belediye binasında, İzlanda ve Almanya seyahati ile ilgili Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü İhsan Kaymak ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, ziyaretin kenti tanıtma ve kente yatırımcı davet etme açısından oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Almanya'da bulunan Kütahyalılara TKDK'nın hibelerini anlattıklarını ve kente turizm yatırımcısını davet ettiklerini belirten Saraçoğlu, şöyle konuştu:
"İlimizde bulunan ve proje dahilinde büyük oranlarda hibe desteği sağlayan TKDK'nın, yüzde 50 ve 65 oranlarındaki hibe desteklerini Almanya'daki hemşehrilerimize anlattık. Onların Kütahya'da yatırım yapmaları halinde belediye olarak da gerekli altyapıyı sağlayacağımızın sözünü verdik. Bugüne kadar Türkiye'den ya da Kütahya'dan, Almanya'da bulunan hemşehrilerimizden para istemek için, belediyeler iş makinesi desteği almak için gitmiş. Biz gidip yapılan hibelerden bahsettik. Onlara, 'biz size destek olmak amacıyla geldik. Yapacağınız yatırımlarda sağlanan hibeleri anlatmak üzere geldik' dedik. Yatırım avantajlarından bahsettik. Almanya'daki hemşehrilerimiz tarafından çok iyi karşılandığımızı vurgulamak istiyorum."
Kaymak da Almanya'da bulunan Kütahyalı iş adamlarını şehre yatırıma davet ettiklerini dile getirdi.
Avrupa'daki Kütahyalılar'ın derneklerini ziyaret ederek, özellikle termal alanda yapılacak yatırımlara sağlanan hibeleri anlattıklarını ifade eden Kaymak, "Ziyaretimizin genel anlamda çok verimli olduğunu düşünüyorum. Bunun geri dönüşümlerini de aldık. Yaptığımız bilgilendirmeler dışında Kütahya'ya döndüğümüzden itibaren bazı görüştüğümüz kişiler bize ulaşarak bilgilendirme yapmamızı istediler. Almanya'da bulunan bazı kişiler de kasım ayı içerisinde Kütahya'ya gelerek yatırım konusunda karar verecekler. İnşallah bu geri dönüşlerle kentimize yapılan yatırımların sayısının artacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA