Kuraklığın Vurduğu Köylüye Gıda Yardımı

Tokat’ta yaşanan kuraklık nedeni ile maddi sıkıntı yaşayan köylülere Kızılay gıda yardımı yaptı.

Kuraklığın Vurduğu Köylüye Gıda Yardımı

Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Doğançalı köyünde yaz ayının kurak geçmesi ve sulama suyu sıkıntısı sonucu Köy Muhtarı Cafer Ülkü Kızılay’a dilekçe ile başvurdu. Talebi değerlendiren Kızılay Tokat Şubesi tarafından 30 aileye kuru gıda maddesi bulunan kolilerle yardım malzemesi ulaştırıldı. Kızılay görevlisi ve üniversiteli gençlerin yardımı ile koliler ihtiyaç sahiplerinin evlerine taşındı

Köy Muhtarı Cafer Ülkü, köydeki 30 hanenin çoğunun fakir olduğunu belirterek, “Lastik ayakkabı ile okula giden çocuklarımız var. Bin 200 dönüm arazimiz var. Fakat kuru tarım olduğu için hiç bir gelir elde edemiyoruz. Zaten sulama suyumuz olmuş olsa bu yardımlara ihtiyaç duymayız. Bu sene havaların kurak gitmesinden dolayı Kızılay Genel Müdürlüğü'ne başvurdum. Oradan beni Tokat şubesine yönlendirdiler. Kendilerine mektup yazdım, köyümüze geldiler. Bir kaç fakirimizi sevindirdiler" dedi.

Kızılay Tokat Şubesi Başkanı Hüseyin Yapıcı, muhtarın başvurusu üzerine köylülerin yaşadığı mağduriyeti bir nebzede olsa gidermek amacıyla yardımda bulunduklarını kaydetti.

Pazar Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar da yardıma ihtiyaç olan ailelerin her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek Kızılay’a desteklerinden dolayı teşekkür etti

Köylüler ise gelecek yıl da kuraklık sorunu yaşanmaması için köylerinin yakınlarından geçen kanaldan su verilmesini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA