'Kamu Yararına Ücretsiz Çalıştırma' ve 'Eğitici Talebi''Protokolü

Afyonkarahisar'da "Kamu Yararına Ücretsiz Çalıştırma" ve "Eğitici Talebi'' protokolü imzalandı.

Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, yapılan faaliyetlerin sosyal bir sorumluluğu yerine getirme olduğunu belirterek, işlemiş oldukları suçlardan dolayı mahkum olan ve bu cezaya çarptırılan mahkumların sosyal hayata yeniden kazandırılmasını amaçlandığını bildirdi.
Güner, ayrıca Valiliğe bağlı kurumlarla yapılan faaliyetlerin proje kapsamında yapılanmasının daha verimli olacağını kaydetti.

Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürü İlker Öcal, yükümlülerin topluma kazandırılmasının sosyal bir sorumluluk olduğunu ve ''Bir insanı kazanmanın toplumu kazanmak'' anlamına geldiğini vurgulayarak, bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarının, STK'ların destek verdiğini ifade etti.

Projede Denetimli Serbestlik kapsamında olan yükümlülere ''Afet bilinci, yangın eğitimi ve ilk yardım konularında seminerler verilmesi, kamu yararına ücretsiz çalıştırma yükümlülüğünün yerine getirilmesi ve ağaç dikim bakım'' tedbirlerinin olmasına karar verildi.

Kaynak: AA