Hasip Kaplan'dan sekreterya açıklaması

HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in gündeme getirdiği 'Öcalan'a sekreterya' iddiasıyla ilgili son açıklama HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'dan geldi.

Hasip Kaplan'dan sekreterya açıklaması
'Öcalan'a sekreterya' konusu gündemdeki yerini koruyor.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, NTV ekranlarında canlı yayın konuğu oldu. Erhan Ertürk'ün sorularını cevaplayan Kaplan, 'Öcalan'a sekreterya' konusunda “Bunu detayına girmeyi şu anda doğru bulmuyorum. Beş kişi yeterli olmayabilir. Güçlendirilmesi gerekir. Beş kişinin de altında farklı çalışma grupları oluşabilir.” dedi.

Erhan Ertürk sekreteryanın görevini sorduğunda ise ikili arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Kaplan, “Merak etmeyin kısa zamanda öğrenirsiniz” derken Ertürk sorusuna net cevap almak için ısrar etti.

HDP'li vekil ısrarlı sorular karşısında şu şekilde devam etti: Hükümet bu konuda size bilgi vermez ama yapılan çalışmalardan sizler bunu çıkaracaksınız. Bazı görüşmeler var ama her şeyi de bilmeyin. Kusura bakmayın. Her şeyi bilirseniz bunun adı gizli görüşme olmaz. Başbakanı sıkıştırın. Cumhurbaşkanını sıkıştırın. Daha iyi edersiniz.