Dişhekimleri Mesleki İstişarede Bulundu

Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Dt.

Dişhekimleri Mesleki İstişarede Bulundu
Hasan Yaman, oda toplantı salonunda üyeleri ile bir araya gelerek mesleki sorunlarını masaya yatırdı.
Sağlıkta Dönüşüm ile birlikte tüm sağlık mensuplarında olduğu gibi kendilerinin de sıkıntı yaşadıklarını anlatan Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman, “Dişhekimleri açısından, meslek açısından, muayeneler açısından çok sıkıntılı bir döneme girmiş bulunmaktayız. AKP Hükümeti muayeneleri kapatmak, kamu’da çalışan arkadaşlarımızı ucuz iş gücü olarak görmek, köleleştirmek istiyor. Önümüzde duran sorunların üstesinden gelmemizde birlikte gösterdiğimiz dik duruş en önemli faktördür. Yönetim Kurulu olarak bir takım çalışmalarımız var. Onları sizlere aktaracağız sizlerin farklı soru ve sorunlarınız varsa hepsiniz masaya yatırıp tartışmak ve çözüm önerileri almak için buradayız. Sağlık Bakanlığı diş tedavileriyle ilgili yeni bir yönetmelik hazırlıyor. Bu yönetmelik serbest çalışan dişhekiminin, muayenehanenin, polikliniklerin işini bir şekilde bitiriyor. Bizlerin yaşam alanlarına müdahale başlayacak. Yeni poliklinik açılamayacak. Eski poliklinikler adres değiştirirse A Tipi ADSM olmak zorunda olacak. Bunun için de artık lisans alma zorunluluğu geliyor ve bakanlığa belli bir ücret ödenecek. Tabip ortak zorunluluğu da geliyor. Parası olan ama dişhekimi olmayanlar ortak olarak bizim işimizin içine girebilecekler. Yabancı global şirketleri ülkemize sokarak bizleri köleleştirecekler. Bununla birlikte odaların ve birliğin de önünü kesiyor. Bizleri tamamen iş yapamaz hale sokuyor. Eskiden belli caddeler doktor muayeneleri doluydu. Şimdi hiç biri yok. Bizleri de o duruma sokacaklar durum bunu gösteriyor. Hasta mahremiyeti rafa kaldırılıyor bütün bilgiler sağlık bakanlığına devredilecek. TDB 34 oda ile birlikte görüşmeler yapıyor. Adana Dişhekimleri Odamız inisiyatif kullanarak kendi başına da çözüm üretiyor. İlgili kurumlarla, vekillerimizle görüşmeler yaptık, yapıyoruz. Gücümüz, birlikteliğimizdir” diye konuştu.

TDB Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Dt. Serdar Ak’ında katıldığı toplantıda çözüm önerilerinin tartışılmasının ardından sağlıkta reklam yasağına da değinen Dt. Yaman, sağlıkta reklam olamayacağını, reklamın serbest olması halinde verilecek cezalar için bile global şirketlerin bütçe ayırdığına dikkat çekerek kendilerinin bu şirketlere karşı mücadele edemeyeceklerini dile getirdi.
Toplantıya katılan üyeler başkan Dt. Hasan Yaman’ı takdir ederken desteklerini her zaman sürdüreceklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA