Çukurova'da Turunç Dikimine Başlandı

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatıyla Çukurova ilçesine turunç fidanları dikilmeye başlandı.

Çukurova'da Turunç Dikimine Başlandı
Çukurova’nın Adana’ya özgü portakal çiçeği kokusuyla dolmasını istediğini belirten Başkan Çetin, “Çukurova’da yeşil miktarı artacak, ilçemiz güzel kokacak ve turunç reçeli üretimi ile ekonomiye katkı yapacağız” dedi.


Çukurova ilçesindeki Beyazevler semtinde ilk turunç fidanı dikim törenine katılan Başkan Çetin, “Hedef ilçenin tamamını binlerce turunç, portakal, greyfurt ve mandalina ağaçlarıyla donatmak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz fidan dikimine hız verecek ve Çukurova’nın geneli bir süre sonra ve özellikle de mart, nisan aylarında portakal çiçeği kokusuyla dolacak’’ diye konuştu.

Turunç, greyfurt, portakal ve mandalinalar olgunlaştıktan sonra meyvesinin toplanması için özel çaba sarf edeceklerini de belirten Çetin, “turunç reçeli projesi” ile ilgili olarak şu bilgiyi verdi:
"Çukurova ilçesi genelindeki tüm turunçları kadınlarımız toplayacak ve bu turunçlardan özel eğitim alarak reçel yapacaklar. Bu reçeller hem bizim kendi Adana ve Çukurova iç pazarımızda satılacak hem de Adana dışına gidenler ‘Çukurova’nın turunç reçeli’ diyerek hediye götürecek ya da satacak."
Turunçgiller ailesinden olan mandalina, portakal ve greyfurt için özel sokaklar da tasarladıklarını belirten Soner Çetin, “Çukurova’da bazı sokaklara sadece mandalina dikeceğiz ve adı Mandalina Sokağı olacak. Bir sokağımıza yalnızca greyfurt fidanları dikeceğiz ve adını Greyfurt Sokağı koyacağız, aynı şekilde bir sokakta sadece portakal fidanları olacak ve Portakal Sokağı olacak adı” dedi.

Kaynak: İHA