CHP'de liste savaşları başladı

CHP’li milletvekilleri Antalya’da 31 Ekim’de başlayıp 3 gün sürecek olan kampa hazırlanıyor.

CHP'de liste savaşları başladı
Kamp sonunda seçim startı verecek partinin milletvekillerini şimdiden liste heyecanı sardı.

CHP'de tüzük gereği merkez yoklaması ile belirlenecek adayların yüzde 15'i geçmemesi rekabeti büsbütün artırıyor. Partinin içinde bulunduğu şartlar gözüne alındığında Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun büyük sıkıntı yaşaması kaçınılmaz.

Merkez yoklaması ile aday belirlemeye Ankara, İstanbul ve İzmir'de kesin gözü ile bakılırken, bazı vekiller fermuar(yarı merkez yoklaması, yarı ön seçim) sisteminin uygulanabileceğine dikkat çekiyorlar.

Kulisler bu uygulama ile mevcut vekillerin durumunun sıkıntıya düştüğünü konuşuyor. Hatta Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun kendi kadrolarını getirmekte zorluk yaşayacağı belirtiliyor. Ön seçim uygulamasında mevcut milletvekillerinin ancak 20 kadarının listeye girebileceği, seçim sonucunda da partinin baştan aşağı yenileneceği ifade edilirken, bu ihtimaller CHPli milletvekillerini kendi seçim bölgelerinde kıyasıya bir rekabetin ve savaşın içine çekiyor.

CHP'de merak edilen isimlerle ilgili kulis yorumları ise şöyle:

Eski Genel Başkan Deniz Baykal kendi istemediği sürece liste dışı kalmaz. Baykal'ın listesine gelince, Osman Kaptan için tehlike çanları, çok yakınındaki bir diğer isim Lütfi Baydar için söz konusu değil.

Kılıçdaroğlu'nun kurultay'da karşısına çıkan Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin Merkez yoklaması ile yeniden aday gösterileceği iddia ediliyor.

Kılıçdaroğlu'nun listeye koyacağı yeni isimlerden bazıları ise şunlar: Mehmet Bekaroğlu, Enis Berberoğlu, Murat Özçelik, geçen dönem Genel Sekreter Gürsel Tekin karşı çıktığı için listeye giremeyen Tuncay Özkan da bu dönemde sorun çözüldüğü için listede yer alacak muhtemel isimler arasında.

CHP'nin önemli isimlerinden Adnan Keskin'in Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile ters düşmesini ön seçimle aşabileceği, Yine eski genel sekreter Bihlun Tamaylıgil'in ise bu kez şansının olmadığı konuşuluyor.