Arınç'tan 'Öcalan'a sekreterya' açıklaması

HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in açıkladığı 'Öcalan'a sekreterya' iddiasıyla ilgili hükümetten ilk açıklama gedli.

Arınç'tan 'Öcalan'a sekreterya' açıklaması
İmralı'ya giden HDP heyetinin içinde olan HDP vekili Sırrı Süreyya Önder, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. Çözüm sürecinde sekretarya kurulacağını söyleyen Önder, 5 kişilik sekretaryada Meclis dışından Hatip Dicle'nin olacağını belirtti. Önder, “Sekretarya müzakere heyetinin de bir parçası olacak, sanırım haftada üç dört gün adaya gidecek” açıklamasını yaptı.

Önder'in açıklamalarına yönelik hükümetten ilk değerlendirme ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi. Bu iddiaları doğrulayamayacağını söyleyen Arınç, “Böyle bir şey yok.” dedi. Öcalan'ın talebini aktararak bu talebi haklı bulduğunu söyleyen Arınç, “Bu haksız bir talep değil. Madem gidilip gelinin mesajları ulaştırılan bir insan kendisine bazı imkanların bu konuda hukuk içerisinde, cezaevi yönetmeliği içerisinde verilmesinde Adalet Bakanlığımız gerekli olanı yapacaktır.” dedi.

‘Sekreterya'nın adanın şartları içerisinde olabilecek bir noktada olduğunu belirten Arınç, "Bu görüşülmüştür. Adalet Bakanlığı bunun cezaevi şartları içerisinde nasıl olabileceğini dikkate alacaktır. Bu makul bir istektir. Bu yanında bulunan hükümlülerden ya da yeni gelecek hükümlülerden de olabilir. Cezaevinde görevli kişilerden de olabilir. Kesinlikle dışarıdan gelmeyecek ve cezaevi şartları içerisinde kanun ne diyorsa o kapsamda olacak” şeklinde konuştu.