Afyonkarahisar Belediyesi 1,5 Milyon Tl’ye Yeni İtfaiye Aracı Aldı

Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından alınan, 32 metre yüksekliğe ulaşabilen itfaiye aracı görücüye çıktı.

Afyonkarahisar Belediyesi 1,5 Milyon Tl’ye Yeni İtfaiye Aracı Aldı

Araç ile ilgili bilgiler veren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, aracın gerek yüksek binalarda meydana gelebilecek olası yangınlara, gerekse kuyu içerisine düşmüş bir canlının ya da uçuruma düşen bir vatandaşı kurtarma işleminde kullanılabilecek olan aracın son derece teknolojik bir sistemle donatıldığını söyledi.

350 kilogram ağırlığı taşıyabilen sepete sahip araçta sedyeden hava tüpüne kadar her türlü imkan düşünüldüğünü belirten Başkan Çoban, aracın KDV hariç 1,5 milyon TL’ye mal olan itfaiye aracının sadece direksiyondan değil, sepetten de çalıştırılabildiğini kaydetti.

Başkan Çoban açıklamalarına şunları söyledi:
“Geçen hafta tanıtımını yaptığımız iki yeni araca ilaveten en önemli aracımızın tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Artık Afyonkarahisar Belediyesi yedi katlı, sekiz katlı dokuz katlı ve daha yüksek apartmanlarda oluşabilecek olası yangınlara müdahale imkanına kavuşuyor. Maalesef şimdiye kadar bu imkânımız yoktu. Bu gördüğünüz araç KDV hariç 1,5 milyon liraya alındı. Geçen hafta aldığımız araçlarla birlikte toplam 2,5 milyon TL'lik bir maliyet sadece üç itfaiye aracımıza harcadık. Bu ne demek; devir aldığımız tarihteki itfaiye araç gereçlerimizin bedelinden daha fazlasını beş yıl içerisinde harcadık. Değer mi derseniz, fazlasıyla değer. Belki de daha almamız gereken cihazlar bile çıkabilir.”
Kaynak: İHA