10| Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, Türkiye'nin 2023 yılı hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracatta tarım için 40 milyar dolarlık bir pay biçtiklerini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 10| Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi'nin açılış töreninde konuşan Arzu, Türkiye'de son 10 yılda büyük bir dönüşüm yaşandığını, Türkiye'nin dünyada tarım alanında 11. büyük ekonomi iken son 4 yıldır 7'nci, Avrupa'da ise 1. büyük ekonomi olduğunu dile getirdi.
Bu başarıda İzmir'in çok büyük payının olduğuna dikkati çeken Arzu, "2023 yılı hedefimiz olan 500 milyar dolar ihracat içinde tarımda kendimize 40 milyar dolarlık bir pay biçiyoruz. Sanayicimiz, yerel yöneticilerimiz, üreticilerimiz, ihracatçımız ve merkezi hükümet işbirliği yaparsa bunu başaracağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için tarım sektörüne büyük görev düştüğüne işaret eden Arzu, işbirliği içinde bu sektörün kalkınması konusunda çaba gösterdiklerini kaydetti.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da kentin çevresiyle birlikte çok önemli bir tarımsal ve hayvansal üretim merkezi olduğunu belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bademli, Bayındır, Urla'dan alımlar yaparak tarımı desteklediğini ifade eden Toprak, belediye başkanına ve emeği geçenlere teşekkür etti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir'de ve Türkiye'de tarımın vazgeçilmez olduğunu, Türkiye'nin 2023 yılında varmak istediği 500 milyar dolarlık ihracat rakamına tarımda çok büyük bir ihracat hamlesi yapılmadan ulaşılamayacağına, tarımın mutlaka desteklenmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Kaynak: AA