Yatağan'da 'Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantısı' Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yatağan ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yatağan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, büyükşehir statüsü kazanan Muğla'da, yeni uygulamalarla ilgili bir takım aksaklıklar yaşandığını ifade etti.

Gürün, Büyükşehir Yasası'nın mali kaynaklarla ilgili düzenlemelerinde değişiklikler yapılması gerektiğini savundu. Türkiye'de, belediye sınırları içinde yaşayan nüfusun, toplam nüfusun yüzde 83'ü olduğunu belirten Gürün, "Belediye hudutları içerisinde yaşayan nüfusun her türlü belediye hizmetini alabilmesi için mevcut kaynak yeterli değil. Bunun çözümü için ilçelerin ve büyükşehirlerin genel bütçeden daha fazla pay alması gerekiyor" dedi.

Toplantıya, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Muğla Büyükşehir Belediyesi genel sekreterleri ve daire başkanları, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, belediye başkan yardımcıları, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA