Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Kürtler

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Kobani'ye (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD saldırıları başladığında bile her gün ilaç ve gıda yardımında bulunduklarını bildirdi.

Küçük, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçan Suriyeli Kürtlerin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı doğrultusunda hızlı bir şekilde Türkiye'ye alındığını belirtti.

Türkiye'deki Suriyeli Kürt sayısının 198 bin kişiye ulaştığını vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:
"Misafirlerimizin bir bölümü geçici barınma merkezlerinde bazısı ise yakınlarının yanına yerleştirildi. Bu süreçte konukların can güvenliği ve ihtiyaçları karşılanırken diğer taraftan göstericilerle mücadele etmek zorunda kaldık. Tüm olumsuzluklara rağmen misafirlerimizi sağ salim ülkemize aldık. Konuklarımızın sağlık, beslenme ve günlük ihtiyaçları karşılanıyor ve bu muazzam bir iş."

Küçük, yardımların sadece Türkiye'deki misafirlerle sınırlı kalmadığını son sekiz ayda Kobani'ye 820 tır gıda, ilaç ve insani malzeme gönderildiğini vurguladı.
Kobani'ye gönderilen tırlara ait her türlü bilginin mevcut olduğunu aktaran Vali Küçük, "Kobani'ye, IŞİD saldırıları başladığında bile her gün ilaç ve gıda yardımında bulunduk. Şu anda da yardımlar gidiyor yarın da gidecek. Bunun yanında Kobani'deki çatışmalardan yaralanan 650 kişi ülkemizde tedavi altına alındı. Bu yaralıları ağır şartlar altında kapıdan aldık. Personelimiz kendi hayatlarını tehlikeye attı. Bir polisimiz ve 3 askerimiz o sırada yaralandı. Bu şartlarda alınan yaralılar Suruç Devlet Hastanesine getirildi.

Hastane şu anda tamamen Kobani için çalışıyor" ifadelerini kullandı.
Küçük, Suriyeli Kürtlere yardım yapılmadığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Kaynak: AA