Su Sayaçlarını Koruma Zamanı Geldi

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, su sayaçları ve tesisatların donmalarına karşı gerekli tedbirlerin bir an önce alınması konusunda vatandaşları uyardı.


Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle abonelerin açıkta bulunan su sayaçlarını korumaları gerektiğini belirten Batukan, konu hakkında şunları söyledi:
“Su sayaçları ve iç tesisatta yer alan ana kolon boruları soğuğa karşı yalıtımlı olmadığı için, suyun kullanılmadığı zamanlarda don olayı yaşanmakta ve vatandaşlarımız mağdur kalmakta. Su sayaçları açıkta olan abonelerimiz su konusunda sıkıntısız bir kış geçirmeleri için sayaçlarını ve borularını iyi korumaları gerekir. Bunun için de açıkta kalan su sayaç ve borularını talaş, cam yünü, elyaf ve izocamla iyice kapatarak soğuk ve donmaya karşı önlem almalıdırlar. Ayrıca bu önlemi, ilçelerde yazlık evleri olan abonelerimizin de kış mevsimi kendini iyice hissettirmeden su vanalarını kapattıktan sonra almalarını önemle rica ediyorum.”
Donan sayaç ve kolon çıkış borularını, sıcak su dökülerek veya ateş tutarak açılmaması gerektiğine dikkat çeken Batukan, “Donan sayaçların patlamaması için kesinlikle ateş ve sıcak su ile müdahale edilmemeli. Bu durum sayaçları bir daha kullanılmaz hale getirir. Sayacı donan ve patlayan vatandaşların ilk önce sayaçtan su akmasını önlemek için vanaları kapatmaları gerekir. Olası sayaç donmaları karşısında abonelerimizin sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, mağduriyetlerinin kısa sürede giderilmesi için sadece abone numaraları ile birlikte ALO 185 KASKİ ya da 337 09 45 numaralı telefonu (dâhili 250, 287, 306 Abone İşleri Sayaç Şube Müdürlüğü) aramaları yeterli,” dedi.

Kaynak: İHA