Özelleştirme’ye 'Dur” Demek İçin Ankara Yollarına Düştüler

Tes-İş Sendikası Soma Şubesi önderliğinde Termik Santralin özelleştirilmesine karşı durmak için örgütlenen Soma Sivil Toplum kuruluşları Soma B Termik Santrali’nin özelleştirmesine ‘Dur’ demek için Ankara yollarına düştü.

Özelleştirme’ye 'Dur” Demek İçin Ankara Yollarına Düştüler

Teş İş Soma Şube Başkanı Bedri Demiraslan, Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Ali Özkan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Ayan, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve dernek yöneticilerinin yer alacağı ziyaret ile Ankara’da Manisa Milletvekilleri ve ilgili bakanlıklar ile görüşülerek 1 Aralık 2014 tarihine kadar özelleştirilmesi beklenen Soma B Termik Santrali’nin özelleştirme kapsamından çıkarılması talep edilecek.

Soma Termik Santrali'nin özelleştirme kapsamından çıkarılması için milletvekilleri ve bakanlarla görüşeceklerini kaydeden Tes İş Sendikası Soma Şube Başkanı Bedri Demiraslan, “Soma’da 13 Mayıs tarihinde yaşanan maden faciasından sonra ilçede oluşan ekonomik bunalım, bu santral özelleştikten sonra da yaşanacaktır. Özelleştirme sonrasında Soma halkı zarar görecektir. Biz bu sıkıntıları ve özelleştirmeden sonra ilçede oluşacak problemleri Ankara’da bölge milletvekilleri ile yapacağımız toplantı ile aktararak SEAŞ’ın özelleştirme kapsamından çıkarılmasını talep edeceğiz.” dedi.

Kaynak: İHA