Manisa'da Tırın Çarptığı Bisikletli Sürücü

Salihli'de, dün tırın çarptığı ortaokul öğrencisi Mehmet Coşkun'un hayatını kaybetmesi nedeniyle bir grup vatandaş kazanın meydana geldiği kavşağı trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.

Kazasının yaşandığı E-96 İzmir- Ankara Karayolu Akhisar Kavşağı'nda bir araya gelen vatandaşlar yolu trafiğe kapattı. Polislerin ikna çabalarına rağmen yolu trafiğe açmayan vatandaşları, ikna etmek için Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı olay yerine geldi.
Vatandaşlar, sözkonusu kavşağın okula gidip gelen öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde kullanıldığını ve şimdiye kadar çok sayıda kaza meydana geldiğini dile getirerek, çözüm bulunmasını istedi.
Vatandaşları dinleyen Taşçı, "Sesinizi hep birlikte duyurmaya çalışıyoruz. Emniyet Müdürlüğü olarak ilgili yerlerle gerekli tüm yazışmalar yapıldı. Otogar ve Akhisar Kavşağı'na alt geçit yapılmasıyla ilgili proje hazırlandı. Bu bir kazadır. Buralara hem gerek 24 saat esasına göre ekip görevlendirdik hem de hız kesiciler koydurduk. Ancak yanlışa düşmeden hemen yolun açılması gerekli" diyerek oturma eylemine son vermelerini istedi.
Taşcı'nın konuşmasının ardından vatandaşlar, E-96 Karayolu'nda yürüyerek Salihli Belediyesi önüne kadar yürüdü.
Burada toplanan vatandaşlarla görüşen Salihli Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuri Kaya, 30 Mart seçimlerinde Otogar ve Akhisar Kavşağı'na alt geçit yapacakları sözünü verdiklerini, hazırlanan proje doğrultusunda Akhisar Kavşağı'na ilk kazmanın Nisan 2015'te vurulacağını belirtti.

Kaya, alt geçit yapılıncaya kadar ilk etapta bu yolu kullanarak okula giden öğrencilere servis tahsis edeceklerini kaydetti.

Görüşmenin ardından vatandaşlar eyleme son verdi.
- Coşkun, son yolculuğuna uğurlandı
Bu arada, hayatını kaybeden Mehmet Coşkun, Salihli'nin Kocaçeşme camisinde kılınan cenaze namazının ardından törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Kocaçeşme camisindeki cenaze töreninde anne Yeliz ve baba İlyas Coşkun, çocuklarının tabutuna sarılarak uzun süre göz yaşı döktü.
Cenazeye Coşkun'un öğrenci arkadaşları da katıldı.

Coşkun'un tabutuna fotoğraflarını koyan öğrenciler, arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.
- Olay
Salihli'de dün, S.Ö. (36) yönetimindeki 45 SB 9507 plakalı tır, Akhisar kavşağında, Mehmet Coşkun'un kullandığı bisiklete çarpmış, meydana gelen kazada Coşkun, olay yerinde hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA