Gümüşhane’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, il genelinde son yıllarda kamu yatırımlarında tarihinde görülmemiş şekilde güzel yatırımlar aldıklarını ve bunların süratle devam ettiğini söyledi.

Gümüşhane’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de 2014 yılı 4.dönem Ekim ayı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yücel Yavuz Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile kurul üyeleri katıldı.

Vali Yavuz burada yaptığı konuşmada, İl Koordinasyon Kurulu toplantılarının yatırımların izlenmesi, varsa sorunların karşılıklı istişare edilmesi amacıyla yapılan ve son düzenlemelerle daha fonksiyonel hale gelen toplantılar olduğunu söyledi.

“GÜMÜŞHANE SON YOLLARDA TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ GÜZEL HİZMETLER ALIYOR”
Gümüşhane genelinde kamu yatırımlarında son yıllarda tarihinde görülmemiş güzel yatırımlar alındığını ve bunların süratle devam ettiğini belirten Vali Yavuz, eksiklerin bitmeyeceğini fakat geçmişle kıyaslandığında tartışılmayacak kadar güzel işler yapıldığının ortada olduğunu kaydetti.

“GÜMÜŞHANE HALKI BU HİZMETLERİ FAZLASIYLA HAK EDİYOR”
Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Yavuz, “Hizmet hak edene veriliyor. Gümüşhane halkı bunu fazlasıyla hak ediyor. Daha iyisi olması için de hepimizin el birliğiyle, gönül birliğiyle ve takım ruhuyla devam etmemizde fayda var. Bunun için mesai harcıyoruz. İyi neticeler alındıkça insan mutlu oluyor. Ülkemizin muhtelif yerlerinde görev yapmış birisi olarak açık ve net söylüyorum ki Gümüşhane başta olmak üzere bu bölgeye yapılan hizmetler yıllar önce yapılması gerekirken belki ihmal edildi ama son yıllarda fazlasıyla hakkının teslim edildiği gözle görülür bir şekilde devam ediyor.” dedi.

“GÜMÜŞHANE’DE 2014 YILINDA 2 MİLYAR 769 MİLYON 865 BİN LİRA PROJE TUTARLI KAMU YATIRIMI VAR”
Gümüşhane’nin 2014 yılında Kamu Kuruluşlarının 2 milyar 769 milyon 865 bin TL proje tutarlı işi bulunduğunu, kuruluşlar bazında en fazla yatırım harcamasının 160 milyon 555 bin TL ile Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Yavuz, devam eden KÖYDES, SODES projeleri ile DOKA desteklemeleri hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda yatırımcı kuruluşların Bölge Müdürleri tek tek kürsüye çıkarak şehre yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak projeler hakkında bilgi verdi ve kurul üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

ZİGANA TÜNELİ 10 KASIM 2014 SAAT 14.00’DA İHALE EDİLECEK
Toplantıda konuşan Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Zigana Tünelinin yapım işinin ihale tarihinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gümüşhane ziyaretinde açıklandığını hatırlatarak, ihalenin 10 Kasım 2014 tarihinde saat 14.00’da gerçekleştirileceğini söyledi.

“ZİGANA’DAN GÜMÜŞHANE’YE 27 KİLOMETRELİK BÖLÜNMÜŞ YOL TRAFİĞE AÇILDI”
Bayramçavuş, Zigana dağı Köstere köyü yol ayrımından Gümüşhane kent merkezi ve Çevre yolunu da içine alan bölümde ki bölünmüş yol çalışmalarının 27 kilometrelik kısmının trafiğe açıldığını belirterek, Mescitli köyü sınırlarındaki tünelin olduğu bölgeye denk gelen mezarlıkların yasal işlemlerinin tamamlandığını mezarlıkların taşınmasının ardından o tüneli de hizmete açacaklarını söyledi.

“GÜMÜŞHANE İPEK YOLU ÜZERİNDE LOJİSTİK VE TURİSTİK BİR ARTER”
Çevre yolu inşaatında en büyük sıkıntılarının kamulaştırma olduğunu yineleyen Bayramçavuş, Gümüşhane’nin ipek yolu üzerinde olduğunu, lojistik ve turistik bir arter olduğunu belirterek, bu yola özel önem verdiklerini kaydetti.

İkisu-Şiran yolunda yon 3-4 yılda 42 kilometre ilerlediklerini vurgulayan Bayramçavuş, çevre yolunda önümüzdeki yılın sonunda bir şeritten de olsa trafik akışı sağlayabilmeleri halinde mevcut karayolunda revizyon çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

GÜMÜŞHANE’YE YENİ KYK YURDU YAPILACAK
Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Adnan İpekdal ise geçtiğimiz yıla göre Gümüşhane’de ki yatak kapasitesini yeni yapılan yurtla birlikte yüzde 30’un üzerinde artırdıklarını belirterek, yeni yurt için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan aldıklarını ve bununla ilgili çalışmalara hemen başladıklarını dile getirdi.

Tekke köyünde bulunan ve kullanılmayan YİBO yurtlarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, buraya Genel Müdürlüğün onay verdiğini hatırlatan İpekdal, teknik problemler çözüldüğü anda buraların işletmesine başlayacaklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA