Engelli Öğrenciler Açıklaması

Ödemiş ve evresindeki engelli öğrencilere hizmet veren Birgi Efe Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi “mektuplarımızda engel yok” isimli yeni bir projeye imza atıyor.

Engelli Öğrenciler Açıklaması

Daha önce de zihinsel ve bedensel engelli öğrencileri ile birçok projeye imza atan Birgi Efe Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde de “engelsiz ritim orkestrası” projesi uygulayarak engelli öğrencilerinden oluşan “engelsiz orkestra” kurmuştu.

“Mektuplarımızda engel yok” projesinde okulun zihinsel ve bedensel engelli 10 öğrencisi Özel Dünya Koleji’nden tespit edilen öğrencilerle Mayıs ayına kadar mektuplaşacak. Her engelli öğrencinin mektup arkadaşı kazanacağı bu sürecin sonunda engelli öğrenciler mektup arkadaşı öğrenciler ile Mayıs ayı ortasında yapılan engelliler haftası etkinliklerini birlikte kutlayacaklar.

7 ay sürecek mektuplaşmanın ardından birbirlerini görecek olan öğrenciler engelliler haftası etkinliklerinde birlikte kortej yürüyüşü, tanışma yemeği, kaynaşma programları düzenleyecek.

“MEKTUPLAŞMA KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK”
Mektuplaşma kültürünü unutturmamak engelli öğrencilerin Türkçelerini geliştirmek, diğer öğrencilerin sosyal sorumluluklarını geliştirmek için böyle bir proje yaptıklarını belirten proje sahibi zihinsel engelliler sınıf öğretmeni Selin Tekin Avcı proje hakkında bilgiler verdi.

Avcı şunları söyledi: “Birgi Efe Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi, öğrencileri ile sürekli olarak yeni projeler yaparak engelli öğrencilerini geleceğe ve hayata daha iyi hazırlamaya çalışıyor. Geçen projelerimize bir yenisini daha ekledik. “Mektuplarımızda engel yok” projemizde zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerimiz Özel Dünya Koleji’nden birer mektup arkadaşı edinecek. Burada engelli öğrencilerimizin durumlarına göre özel Dünya Koleji’nden 4. sınıflar ile 8. sınıflar arası öğrencilerimiz seçilecek.”
“PROJE 1 KASIM’DA BAŞLIYOR”
“Projemiz 1 Kasım 2014 tarihinde başlıyor. Buradaki amacımız engelli öğrencilerimizin toplumda kendilerini kabul görmeleridir. Aynı zamanda Türkçelerini geliştirmeleri, sosyal sorumluluk bilincinin oluşması, becerilerinin gelişmesi hedeflemekteyiz. Engelli öğrencilerimizin toplumda var olduklarını onlara hissettirmekte hedeflerimiz arasında yer aldı. Diğer tarafta Özel Dünya Koleji öğrencilerimizde de sosyal sorumluluk bilincinin arttırılması, engelli insanlarla aynı ortamı paylaşabilme gibi özellikleri olan bir projemiz.”
“7 AY SONRA TANIŞACAKLAR”
“7 ay toplamda 20 öğrencimiz mektuplaşacaklar ve 7 ayın sonunda öğrencilerimiz Mayıs ayında engelliler haftasında tanışacaklar. Özel Dünya Koleji öğrencilerimiz ve engelli öğrencilerimiz engelliler haftasını birlikte kutlayarak kortej yürüyüşü ve tanışma yemeğinde bir arada olacaklar. Projemiz öğrencilerimizi de heyecanlandırdı. Engelli öğrencilerimizin her biri yeni insanlarla tanışacakları için mutlular. Şimdiden emeği projemizde emeği geçecek olanlara teşekkür ederim.”
Kaynak: İHA