Didimli Şoförler Yeni Yönetmelikler Konusunda Bilgilendirildi

Aydın ve Didim Şoförler Otomobilciler ve Otobüsçüler Odası Aydın'ın büyükşehir olmasının ardından çıkartılan yönetmelikler konusunda bilgilendirme yapıldı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'na ait Didim'deki dinlenme tesislerinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, belediye bünyesinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kurulduğu toplu taşıma ve ulaşımla ilgili tüm işlemlerin UKOME tarafından yürütüleceği belirtilerek dört ayrı yönetmeliğin hazırlandığı kaydedildi.
Konuya ilişkin bilgi veren Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Müdürü Osman Zeki Celayir, "2015 yılından itibaren, ticari araç kullanacaklara Şoförler Odası'nın düzenlediği kurslara katılma zorunluluğu getirdik. Bu kursa katılanlara biz personel çalışma kartı vereceğiz. Bu anlamda buradaki tüm şoförlerin Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası'na başvurmaları gerekiyor. Bu kurslara katılmayanlara, personel çalışma kartı verilmeyecek ve ticari faaliyetlerde çalışamayacaklar. Bundaki amacımız, şoför esnafının vatandaşlarla olan diyalogların daha nazik, daha kapsamlı ve saygın bir ortamda daha kaliteli hizmet verebilmelerini sağlamaktır" diye konuştu.

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç ise şoförlerin yeni mevzuata göre işlerini takip etmeleri gerektiğini belirtti.


Kaynak: AA