Bursalı ve Eskişehirli İş Kadınları Eto’da Toplandı

Eskişehir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu ile Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUKİAD) Eskişehir Ticaret Odası'nda (ETO) gerçekleştirilen toplantıda bölgesel çalışmalar yürütmek ve ortak proje üretmek adına bir araya geldi.

Bursalı ve Eskişehirli İş Kadınları Eto’da Toplandı

Toplantıda konuşan ETO Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu, Türkiye 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alacaksa, bunu başarı kadın girişimcilerimizin başarısı ile gerçekleştireceğini kaydetti.

Ticaret ve sanayide ne kadar çok kadın girişimci yer alırsa ülkemizin o denli çabuk mesafe kat edeceğini aktaran Kutlu, ETO olarak şehrimizde kadın girişimci sayısının artması için gayret gösterdiklerinin sözünü verdi.

“AMACIMIZ EKONOMİYE DAHA ÇOK KADIN GİRİŞİMCİ KAZANDIRMAK”
Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali, kurul olarak öncelikle gençlere girişimciliği aşılamak istediklerini belirterek bu doğrultuda lisede öğrenim gören öğrencilere girişimcilik eğitimleri verdiklerini ifade etti.

Şehrimizde ve ülkemizde kadınların birçok sektörde faaliyet gösterebileceğini öne süren Tali, amaçlarının Eskişehir ekonomisine daha çok kadın girişimci kazandırmak olduğunu söyledi

BUKİAD Başkan Yardımcısı İpek Yalçın ise, Bursa’da kadın girişimciliğinin daha çok gelişmesi için çaba sarf ettiklerini ifade ederek, Eskişehir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu ile bir araya gelerek ortak proje üretmeyi ve bölgesel çalışmalar için zemin hazırlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Bölgesel projeler üretebilmek ve ortak çalışma yürütmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Eskişehir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu ve ETO Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Urlu, Meclis Divan Katibi Volkan Ay, Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali ve kurul üyeleri, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği Başkan Yardımcısı İpek Yalçın ile dernek üyeleri katıldı.


Kaynak: İHA