Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan Açıklaması

Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, gençlerin girişimcilik yeteneklerini geliştirmeyi önemsediklerini belirterek, "Yeni fikirlere açık olmanın ve yeni projeler ortaya çıkarmanın ülkeye katacağı değere olan inancımızla, onlara yön göstermeye çalışıyoruz" dedi.

Anadolu Vakfı tarafından 1995'te kurulan Kazan Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Tesisi'nin yeni kampüsü, Özilhan, Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven ve Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı'nın üst düzey yöneticilerinin katılımıyla hizmete açıldı.
Açılışta konuşan Özilhan, Anadolu Grubu'nun; 18 ülkede, 75 şirket, 61 üretim tesisi ve 29 bine yakın çalışanıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti.

"Bir idealin peşinde başlayan yolculuğumuz, Anadolu Vakfı ile bambaşka bir boyut kazandı" diyen Özilhan, bu yıl kuruluşlarının 35. yılını kutladıkları vakıf ile eğitim ve sağlık alanlarında ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı kendilerine görev edindiklerini ve 35 yılın sonunda 20 binden fazla öğrenciye burs sağlamanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.
- "4,5 milyon lira bütçe ayırdık"
Açılışı yapılan tesisin sadece Kazan ilçesi ve öğrencilerin değil, ihtiyaç duyan herkesin kullanabileceği modern bir tesis olduğunu anlatan Özilhan, "İlçeye fayda sağlayacak yeni binamızın yapımı için, 4,5 milyon lira bütçe ayırdık. Bünyesinde 400 kişiye aynı anda ev sahipliği yapabilecek, simültane çeviri sistemiyle donatılmış salonumuzda, gençlerimizin ufkunu genişletecek yerli ve yabancı konuşmacıları ağırlayabileceğiz" ifadelerini kullandı.
- "Gençlerin yetişmesi hayati öneme sahip"
Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven de gençlerin iyi ve kaliteli yetişmesinin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Güven, öğretmen ve eğitim kurumu yöneticilerinin desteklenmesi amacıyla, öğretmen ve okul müdürlerine yönelik yürüttükleri sosyal girişimcilik seminerleri ve "Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması"yla, eğitim alanından karşılaşılan problemler için sürdürülebilir, kapsayıcı yaklaşım ve model çözümler geliştirmeyi hedeflediklerini anlattı.
Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise ilçeye katkılarından dolayı Anadolu Grubu'na teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesim törenine geçildi ve toplu fotoğraf çektirildi.
Anadolu Grubu'nun kurucuları Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan'ın, hayata geçirdikleri Anadolu Vakfı; 1979 yılından bugüne eğitim, sağlık ve sosyal yardım alanlarında hizmetlerini sürdürüyor. Okul, yurt, spor salonu, üniversite, hastane, sağlık ocağı, yapımı gerçekleştiren vakıf, ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrenciye de burs desteği sağlıyor.

Kaynak: AA