Akciğer Kanserindeki Yeni Uygulamalar Türkiye'de Ele Alınacak

İmmünoterapik Aşı) semineri, 25 Ekim'de İstanbul'da yapılacak.

İmmüno-Onkoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de her yıl yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu belirterek, akciğer kanserinin erkeklerde daha sık görüldüğünü ifade etti.

Türkiye'den, Orta Doğu ve Kafkasya'dan onkolog ve göğüs hastalıkları uzmanlarının bir araya geleceği seminerde, bu alanda uygulanan tedavi yöntemlerinin ve geliştirilen kanser aşısının ele alınacağını anlatan Coşkun, seminerin tıp dünyası açısından da büyük önem taşıdığına dikkati çekti.
Coşkun, seminere Gazi Üniversitesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Mustafa Benekli, Hacettepe Üniversitesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Suayib Yalçın ve Anadolu Sağlık Merkezi'nden Medikal Onkolog-Hematolog Prof. Dr. Necdet Üskent'in de konuşmacı olarak katılacağını aktararak, "25 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek seminerde tıp dünyasında büyük ilgi ile takip edilen, son zamanlarda gittikçe önem kazanan akciğer kanserinde bağışıklık artırıcı tedavide kullanılan Küba'da geliştirilen akciğer kanser aşısı da tartışılacak konular arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.
Kanser tedavisindeki geleneksel yöntemlere ek olarak geliştirilen immünoterapi yönteminin birçok kanser hastasının tedavi aşamasında yoğun bir şekilde araştırılmaya devam edildiğini anlatan Coşkun, dünyada, akciğer kanseri aşısı dahil olmak üzere ruhsatlı dört kanser aşısı bulunduğunu kaydetti.

- "İmmünoterapi, sağlık turizminde Türkiye için yeni bir alan oluşturacak"
Prof. Dr. Coşkun, Orta Doğu, Kafkasya ve Balkanlar'da kanser tedavisinde kullanılan ek yöntemler nedeniyle çok sayıda hastanın Türkiye'yi tercih ettiğine işaret ederek, "Hem kullanılan yöntemler hem tedavinin daha ekonomik olması Türkiye'yi tercih edilir ülke konumuna getiriyor. Kanser hastalığı için de önemli bir potansiyel olan immünoterapi yöntemi sayesinde Türkiye tercih edilen bir merkez haline geliyor" değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye ekonomisi için bunun çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan Coşkun, gelecek yıl sağlık turizmine gelenlerin sayısında önemli bir artış beklediklerini ifade etti.

Kaynak: AA