32 Metrelik Yeni İtfaiye Aracı Hizmete Girdi

Afyonkarahisar Belediyesi, tam donanımlı 32 metre yüksekliğe ulaşabilen itfaiye aracı aldı.

Gerek yüksek binalarda meydana gelebilecek olası yangınlara gerekse kuyu içerisine düşmüş bir canlının ya da uçurumda olan bir vatandaşın kurtarma işleminde kullanılabilecek aracın, son derece teknolojik bir sistemle donatıldığı bildirildi.

İtfaiye Müdürü Murat Gürsan, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
"32 metre yüksekliğe çıkabilen araç Afyonkarahisar'da aklınıza neresi geliyorsa tamamına yetişebilecek kapasiteye sahip. Yerden kumanda edilebilen aracımızda sepet üzerinde hem aracı çalıştırmaya hem de merdiveni yükseltmeye yönelik kumandaya sahip. 350 kilogram kapasiteli sepete sahip aracımız da sedye ve hava tüpü mevcut."
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da görünmeyen yatırımlar olan altyapı, araç gereç ve ekipman alımında da rekorlar kırdıklarını ifade etti.

2009 yılı öncesinde İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde yer alan ekipmanların bedelinden daha fazlasını geride kalan 5 yıl içerisinde harcadıklarını kaydeden Çoban, şunları söyledi:
"Geçen hafta tanıtımını yaptığımız iki yeni araca ilaveten en önemli aracımızın tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Artık Afyonkarahisar Belediyesi, 7 katlı, 8 katlı, 9 katlı ve daha yüksek apartmanlarda oluşabilecek olası yangınlara müdahale imkanına kavuşuyor. Maalesef şimdiye kadar bu imkanımız yoktu. Bu gördüğünüz araç KDV hariç 1,5 milyon liraya alındı. Geçen hafta aldığımız araçlarla birlikte toplam 2,5 milyon liralık bir maliyet sadece üç itfaiye aracımıza harcadık."
Kaynak: AA