28 Şubat mağduru kadınlar eylem yaptı

28 Şubat döneminde üniversitelerden 17-18 sene sonra mezun olabilen başörtülü 3 kadın, faillerin cezalandırılması için Adana Adliyesi önünde eylem yaptı.

28 Şubat mağduru kadınlar eylem yaptı
28 Şubat sürecinde mağdur olan ve eğitim gördükleri üniversitelerden 17-18 sene sonra mezun olabilen başörtülü 3 kadın, faillerin cezalandırılması için Adana Adliyesi önünde eylem yaptı.

Başörtüsü taktıkları gerekçesiyle eğitimlerinin aksadığını öne süren ve okudukları üniversitelerden yıllar sonra mezun olabilen Sevim Yalınız (37), Melek İnce (37), ve Nurdan Cevher (37) isimli kadınlar, 8 ay önce Adana Adliyesi'ne başvurarak 28 Şubat Davası'na müdahil olmak istedi. Faillerin yakalanıp cezalandırılmasını isteyen kadınların başvuruları kabul edildi ve davanın ilk duruşması için bugün ifadeye çağırıldılar. İfade öncesinde beraberindeki grupla ellerinde dövizler taşıyarak Adana Adliyesinde toplanan kadınlar, basın açıklaması yaptı.

17-18 SENEDE MEZUN OLDULAR

1995 yılında Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne giriş yapan ancak 2012 yılında mezun olan Melek İnce ve 2013 yılında mezun olan Nurdan Cevher, uzun yıllar kaybettiklerini ve hala KPSS nedeniyle atanamadıklarını dile getirdi. 1995 yılında Selçuk Üniversitesi'ne giriş yapan ancak 2012 yılında mezun olan Sevim Yalınız ise 28 Şubat Kadın Platformu adına yaptığı basın açıklamasında 28 Şubat'ın İslam kimliğine yapılmış açık bir saldırı olduğunu ve tarihe kara bir leke olarak geçtiğini kaydetti.

DAVADA TUTUKLU SANIK KALMADI

28 Şubat post modern darbesinin faillerinden hala hesap sorulmadığını öne süren Sevim Yalınız, darbenin askeri ayağından sadece 103 kişi hakkında dava açılabildiğini ifade etti. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden 103 sanıklı davada 19 Aralık 2013 itibariyle tutuklu sanık kalmadığını vurgulayan Yalınız, şunları söyledi:

“Suçun işlendiği tarihte karşılığı idam cezası olan ama yasa değişikliğiyle bugün haklarında ağırlaştırılmış müebbet ile dava açılan tüm sanıklar, davanın devam ettiği mahkemece, dosyada bu sanıklar aleyhine çok güçlü deliller olmasına rağmen tahliye edilmişlerdir. Davada yargılanan sanıkların tümü suçu inkar yoluna gitmişler, pek çoğu da savunmalarını gerçek dışı bir zemin üzerine kurmuşlardır. 28 Şubat darbesinde görev alan tüm darbecilerin yargı önüne çıkarılmalarını, etkin, hızlı ve adil yargılama yaparak darbecilerin cezalandırılması için gerekli işlemlerin yürütülmesini talep ediyoruz.”

Basın açıklamasından sonra eylemi olaysız bir şekilde sonlandıran grup, duruşma saatini beklemeye başladı.
Kaynak: İHA