Zor Durumdaki Aileye Belediye Sahip Çıktı

Yıldırım ilçesinde, daha önce ahır olarak kullanılan yerde yaşam mücadelesi veren Karadağ ailesinin hayali, belediyenin girişimiyle gerçeğe dönüştü.

Karadağ ailesinin, Vakıf Mahallesi'nde daha önce ahır olarak kullanılan, elektrik ve suyu bulunmayan 2 odalı bir evde yaşam mücadelesi verdiğini öğrenen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, belediyenin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerinden aileye sahip çıkılmasını istedi.
Edebali'nin talimatı doğrultusunda harekete geçen yetkililer, aynı gün aileye aynı semtte elektriği ve suyu olan bir ev kiralayarak içini donattı.
Evin hazırlanmasının ardından Karadağ ailesini ziyaret eden Edebali, Cevdet ve Fatma Karadağ çiftini kızları 13 yaşındaki Yasemin ve 8 yaşındaki Elif ile birlikte yeni evlerine götürdü.
Edebali, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Yıldırım Belediyesi olarak her zaman hizmetlerinde insan odaklı çalıştıklarını belirterek, "Ülkemiz dünya mazlumlarına kucak açarken biz de ilçemizde Karadağ ailesi ve mazlumların yanında yer alarak onların ihtiyaçlarını anında gidermek istedik. Yasemin ve Elif kızlarımızın en büyük hayali elektriği olan bir evde ders çalışmaktı. Biz de tüm imkanlarımızı seferber ederek bu hayali gerçeğe dönüştürdük" dedi.

Yıldırım Belediyesi olarak hemşehrilerinin her zaman yanlarında olduklarını da ifade eden Edebali, "Yıldırım olarak 700 binlik nüfusumuzla biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin fertleri olan Yasemin ve Elif kızlarımız artık yeni evlerinde üşümeden, aç kalmadan ve gözyaşı dökmeden geleceğe umutla bakacaklardır" diye konuştu.

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı'nın da eşlik ettiği ziyarette Karadağ ailesi ile sohbet eden Edebali, gelecekte öğretmen olmak isteyen Yasemin ve Elif'e kırtasiye setinin yanı sıra oyuncak da hediye etti.
Baba Cevdet Karadağ da duyarlığından dolayı Edebali'ye teşekkür ederek, "Özellikle kızlarım elektrik olmadığı için evde ders çalışamıyordu. En büyük dileğim onların ders çalışabilecekleri bir eve yerleşmekti. Sağolsun başkanımız bu sesimizi duydu ve yardım elini uzattı. Allah kendisinden ve belediyemizden razı olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA