Yaralı Köpeğe Rekortmen Sporcu Sahip Çıktı

Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, Çanakkale'de bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan köpeğin veterinere götürülüp tedavisine başlanmasını sağladı.

Alınan bilgiye göre, bir sürücü, Çanakkale-İzmir karayolu 3. kilometresinde otomobiliyle köpeğe çarptıktan sonra yoluna devam etti. Köpek, bir süre aracın altında sürüklenerek yaralandı.
Ulusoy'un eşi, aracıyla iş yerinden evine giderken olayı görüp ona haber verdi.
Kısa sürede olay yerine gelen Ulusoy da polis ve zabıta ekiplerinden yardım istedi. Zabıta görevlilerince belediye aracına alınan köpek, veteriner hekime götürülerek tedavisine başlandı.
Ulusoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, can çekişen köpeği kurtarabilmek için yaklaşık bir saat çabaladıklarını söyledi.

Polis ekiplerinin yardımıyla köpeğin başka bir aracın çarpması tehlikesinden korunduğunu ve zabıta görevlilerince hayvanın veterinere götürüldüğünü aktaran Ulusoy, "Biz elimizden geleni yapacağız. Takdir, Allah'ın. Umarım hayvan iyileşir. Durumu kötü, bir süre aracın altında sürüklenmiş. Tasması var, sahipli olabilir. Aktif hale gelebilirse eşimle onu sahipleneceğiz" diye konuştu.

Veteriner Hekim Hakan Bozkurt ise köpeğin çok hırpalandığını, arka bacaklarını kullanamadığını ancak his bulunduğunu anlattı.
Acil müdahalesini yaptıklarını dile getiren Bozkurt, "Yaşamsal faaliyetlerini stabil tutmak için uğraşıyoruz. Birkaç müdahale olabilir ama şimdilik beklemekten başka bir şey yok" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA