Ya bitecek ya bitecek

Twitter hesabı üzerinden Ankaralılar'ın sorularını yanıtlayan Gökçek, Ankaparkla ilgili "3 odacı istedi diye bu kadar yatırım sokağa mı atılacak" dedi.

Ya bitecek ya bitecek
Yüzde 65'i tamamlanan Ankapark Projesi'ni ideolojik bazı odaların engellemeye çalıştığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 'Ankapark ya bitecek ya bitecek' şeklinde konuşarak söz konusu odalara rest çekti. Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğü tarafından Büyükşehir'e devredilen Hayvanat Bahçesi'nin yerine Ankapark yapılmasını öngören Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle bazı odalar tarafından Danıştay'a dava açılmıştı. Davayı inceleyen Danıştay 14. Dairesi, 'Koordinatları belirlenen alanı AOÇ Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı' olarak kabul eden Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurmuştu.

MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ
Mahkemelerin yerindelik kararı vermesinin yasalara uygun olmadığını ve bu konu ile ilgili yeni yasal düzenlemeler geleceğini belirten Gökçek, 'Ankaralılar Gökçek'i ve Belediye Meclisi'ni seçmiş. Tercihlerini onlara emanet etmiş. İşine gelse de gelmese de onların tercihini kabul edeceksin arkadaş. Yeni yasal düzenleme geliyor. Artık bu tip mahkeme kararları 3 ay içerisinde neticelenmeli. İdari mahkemeleri yerindelik kararı veremez. Bu konuda önümüzdeki haftadan itibaren Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız. Anayasa Mahkemesi kararlarını ümit ve merakla bekleyeceğiz' diye konuştu.

BU YATIRIM SOKAĞA MI ATILACAK
Böylesi Ankara için önemli olan dev projelerin kamu hizmeti sorumluluğu olmayan 3 odacının engeline takılmaması gerektiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 'Ankapark ya bitecek ya bitecek. Bu kadar yatırım 3 tane odacı istedi diye sokağa mı atılacak' diye konuştu.