Taksi Tutup Ziynet Eşyalarını Dolandırıcılara Teslim Etti

Çan ilçesinde yaşayan ve telefonda kendisini polis olarak tanıtan iki kişiye ziynet eşyalarıyla 2 bin 500 lirasını, taksi tutup gittiği il merkezinde teslim eden kadın, dolandırıldığını fark edince polise başvurdu. Kadını dolandırdığı ileri sürülen 2 kişi, otogarda yakalandı.

İddiaya göre, 17 Ekim'de, Çan'da ikamet eden M.S. (70) adlı kadını telefonla arayan 2 şüpheli, kendilerini polis olarak tanıttı.
Bu kişiler, M.S'den, yürüttükleri bir soruşturma kapsamında ona zarar gelmemesi için ziynet eşyası ve paralarını Çanakkale'ye getirmesini istedi.
Şüphelilere inanan M.S, evindeki 5 bilezik, altın takı seti, yaklaşık 60 çeyrek, 3 Ata, bir gramlık ve iki yarım altın ile bir metrelik altın zincir, taşlı iki altın yüzük ve 2 bin 500 lirasını yanına aldıktan sonra taksiye binip yaklaşık 70 kilometre uzaklığındaki Çanakkale'ye gitti.
Zanlıların yönlendirmesiyle Çanakkale Devlet Hastanesi bahçesinde yaklaşık iki saat bekleyen M.S, yanına gelip kendisini "sivil polis" olarak tanıtan kişiye takıları ve paralarını teslim etti.
Bundan bir süre sonra polise başvuran kadın, dolandırıldığını anlayınca şüphelilerden şikayetçi oldu.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesinde telefonla dolandırıcılıklara karşı oluşturulan özel ekip, araştırmaları sonucu zanlıların S.T. ve İ.H.B. olduğunu belirledi.
Olaydan 4 gün sonra otogarda gözaltına alınan bu kişiler, emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Kaynak: AA