Şaşkın hırsızlar baltayı taşa vurdu!

Bursa’da birçok hırsızlık suçundan kaydı bulunan zanlıların içi boş bir çelik kasayı çalma anı, kameralar tarafından işte böyle görüntülendi. Bu görüntüleri sayesinde yakalanan 4 zanlının, son 1 ay içinde 14 ayrı hırsızlık suçuna karıştığı ortaya çıktı.

Şaşkın hırsızlar baltayı taşa vurdu!
Edinilen bilgiye göre, son bir ay içinde Bursa'daki birçok hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen şüphelilerin yakalanması için polis ekipleri alarma geçti.

Merkez Osmangazi ilçesi Gaziakdemir Mahallesi üzerindeki bir iş yerinden çelik kasa çalınma anı, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Önce keşif yapan ardından da iş yerine girip çelik kasayı girişe kadar taşıyan zanlıların, daha sonra bu kasayı girişe yanaştırdıkları otomobile yükleme anı kameralar tarafından an be an görüntülendi. Hırsızların umutla çaldığı çelik kasanın sahibi olan 33 yaşındaki F.G., kasanın içinde para olmadığını belirtti. Bu görüntüleri inceleyen polisler, şüphelilerin peşine düştü. Olayda kullanılan otomobilin kiralık, plakaların ise çalıntı olduğu belirlendi.

Olayla alakalı kimlikleri belirlenen zanlılar, polis tarafından gözaltına alındı. Aralarında 115 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulunan M.E. (21) ile arkadaşları Ö.Ö. (19) B.K. (31) ve İ.Ö. (30) gözaltına alındı. Zanlıların son bir ay içinde, 6'sı çelik kasa hırsızlığı toplam 9 ayrı işyeri, 2 ayrı evden hırsızlık ve 3 ayrı plaka hırsızlığına karıştığı belirlendi.

Haklarında düzenlenen toplam 14 ayrı hırsızlık evrağı ile adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.E. ve Ö.Ö. tutuklandı. B.K.'ya her gün karakola gidip imza atma şeklinde tedbir uygulanırken, İ.Ö. ise serbest bırakıldı.