Niksarlı Sobadan Vazgeçmiyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde havaların soğumaya başlamasıyla birlikte vatandaşlarda kışlık soba ihtiyaçlarını da karşılamaya başladı.

Niksarlı Sobadan Vazgeçmiyor

Odun ve kömürün sıcaklığında bir kış daha geçirmek için hazırlanan vatandaşlar soba, boru, kova gibi ihtiyaçları karşılamak için hırdavatçıların yolunu tuttu. Soba satışlarının yüzünü güldürdüğünü belirten hırdavatçılar, Ekim ayının bitmesiyle birlikte soba satışlarının daha da artacağını söylediler. Satışların arttığını, taleplerin oldukça yoğun olduğunu söyleyen hırdavatçılar, ”Özellikle fırınlı sobalarda talepler yoğun. Sebebi ise vatandaş sobanın fırınında pasta, çörek yapıyor bu yüzden de fırınlı sobalarda daha fazla talep geliyor. Eski işlerimiz yok ama yinede binlerce şükür olsun, ekmeğimizi kazanıyoruz” dediler.

VATANDAŞ SOBADAN VAZGEÇMİYOR
Soba fiyatları hakkında da bilgi veren hırdavatçılar şunları söyledi: "Soba fiyatları 70 liradan başlıyor 600 TL’ye kadar değişiyor. Kovalar ise 10 liradan başlıyor, krom kovalar 15 TL, borular 4 TL’den satış yapılıyor” diye konuştular

Bu fiyatlara rağmen insanların sobadan vazgeçmediğini belirten hırdavatçılar, alım gücüne göre ısınmanın da değiştiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA