Mersin'deki İnsan Kaçakçılığı Operasyonu

Yasa dışı yollardan Avrupa'ya gitmek isteyen 231 Suriyeli sığınmacının yakalanmasıyla ilgili soruşturmada 8 şüpheli tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 18 Ekim'de erkek ve çocuklardan oluşan 231 Suriyeli'nin yakalandığı olayda organizatörlük yapan 8'i Suriye uyruklu 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda, sığınmacıların yurt dışına çıkmak için verdikleri 114 bin dolar, 12 bin 610 avro, 2 bin 162 lira ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığı'nda işlemleri yapıldıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan 7 Suriyeli ile teknenin kaptanı Bahattin K. tutuklandı; diğer 2 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İçel Jandarma Komutanlığı ve Erdemli Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir grup sığınmacı Suriyelinin Avrupa'nın çeşitli ülkelerine kaçak yollarla gideceği bilgisine ulaşmış, yapılan teknik ve fiziki takibin ardından ekipler, sığınmacıların "Kanarya 33" adlı bir tekneyle yurt dışına çıkartılacağını belirlenmişti. Daha sonra operasyon düzenleyen ekipler, içerisinde çocukların da bulunduğu 231 Suriyeli sığınmacıyı tekneye bindirilmeden yakalamıştı.
Kaynak: AA