Köşke Ruhsatsız Silahla Gelen Kişinin Yargılanması

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Çankaya Köşkü'nün nizamiyesine 25 Kasım 2013'te gelerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek istediğini söyleyen ve çantasında ruhsatsız tabanca ele geçirilen Mehmet Salih Atlı'nın "Cumhurbaşkanına saldırı suçunu işlediğinin sabit olmaması" nedeniyle beraatine karar verdi. Atlı'ya, ruhsatsız tabanca taşıdığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi.

Duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Salih Atlı'nın avukatı Yeliz Şenol katıldı.

"Cumhurbaşkanına fiili saldırıya teşebbüs" ve "ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçlarından yargılanan Atlı'nın Cumhurbaşkanına fiili bir saldırıya teşebbüs suçunu işlediğinin sabit olmadığı ve suçun yasal unsurları oluşmadığından beraatine karar verilmesini talep eden Cumhuriyet Savcısı Veli Özdek, Atlı'nın ruhsatsız tabanca taşımak suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme, Atlı'ya "Cumhurbaşkanına saldırı suçunu işlediğinin sabit olmaması" gerekçesiyle beraat kararı verdi.
Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a aykırı davranmak suçundan Atlı'ya 10 ay hapis ve 500 lira para cezası verildi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahmut Kaya, sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmaması, mahkemece tespit edilen kişilik özellikleri, yargılama süresince gösterdiği tutum ve davranışlardan dolayı hükmün açıklanmasının geriye bırakıldığını belirtti.

İddianamede, Atlı'nın, "cumhurbaşkanına fiili saldırıya teşebbüs" ve "ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçlarından toplam 6 yıldan az olmamak üzere hapse çarptırılması istenmişti.
Kaynak: AA