Giresun'daki Etkili Sağanak

Vali Hasan Karahan, Doğankent ilçesinde etkili sağanak sonucu oluşan selde zarar gören bölgeleri inceledi.

Vali Karahan'a incelemeleri sırasında Kaymakam Uğur Köroğlu ve Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, Giresun İl Afet Müdürü Cemil Beyaz, DSİ Şube Müdürü Mehmet Geldi eşlik etti.
İncelemelerin ardından makamdaki bilgilendirmede Kaymakam Köroğlu, "HES lojmanının ilk katında oturan ailelere SYDV tarafından giyim yardımı yapacağız. Lojman için de kömür yardımı yapacağız. Kaymakamlık tarafından HES lojmanlarının ilk katında ikamet eden ve selden etkilenen üç aile geçici süreliğine Doğankent HES misafirhanesine yerleştirdik. İki günlük çalışma sonucunda HES lojmanlarının zarar gören ilk katında bulunan dört daire ve lojman bahçesi temizlendi. Afet durumu halen geçerli olduğu için lojmanlarda bu zamana kadar oturan aileler bina temizlik, tamiratı ve derenin ıslah edilmesinden sonra tekrar lojmanlarda oturabilecekler" dedi.

Belediye Başkanı Tekin ise Aslancık Baraj Gölü'nün sel sularıyla yükseldiğini ve bu suların ilçedeki altyapının da sorunlu olmasından dolayı evlerin bodrum katlarını bastığını anlattı.
Giresun İl Afet Müdürü Cemil Beyaz, beraberinde bir ekiple yaptıkları inceleme sonucunda afetin büyük olduğunu, Doğankent ilçesi ve köylerinde meydana gelen zararlar için her türlü yardımın yapılacağını belirtti.

Beyaz, afetzedelerin mağduriyetinin giderilmesi için maddi yardım yapılması yönünde rapor oluşturduklarını belirtti.

DSİ Şube Müdürü Mehmet Geldi de Küstük Deresi ıslah çalışması bitene kadar Doğankent'ten ayrılmayacaklarını kaydetti.

Vali Karahan, selin yol açtığı zararların giderileceğini ifade ederek, "Devletin eli büyük, afetin yaraları en kısa zamanda sarılacaktır. Siz Kaymakamlık ve Belediye olarak çalışmalarınızı devam ettiriniz. Doğankent halkına geçmiş olsun" diye konuştu.

Kaynak: AA