Engelli Genç, Devletin 'Gülen Yüzü' Oldu

Seydişehir Kaymakamlığının uygulamaya koyduğu Tatlı Dil Güler Yüz Masası'nda görev verilen engelli, güler yüzle karşıladığı vatandaşlara yardımcı oluyor.

Kaymakamlığa gelenlere kolonya ve şeker ikram eden 28 yaşındaki bedensel engelli Ramazan Işık, AA muhabirine, işi olduğu için hayatının anlam kazandığını ve mutlu olduğunu söyledi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksekokulu birinci sınıfında öğrenim gördüğünü ifade eden Işık, çalışarak aile bütçesine katkı sağladığını dile getirdi.
Yaklaşık 6 aydır Tatlı Dil Güler Yüz Masası'nda görevli olduğunu belirten Işık, "Üç kardeşiz. İçlerinde bir tek ben engelliyim. Kaymakam bey böyle bir görev verdi. En büyük isteğim engelli kamu personeli sınavını kazanıp kadrolu memur olarak atanmak. Okulumu bitirince bunu da başaracağım" diye konuştu.

Kaymakam Tuncay Sonel de halkla iç içe bir anlayışı benimsediklerine işaret ederek, bu amaçla Tatlı Dil Güler Yüz Masası uygulamasını başlattıklarını söyledi.

Hükümet Konağı'nın içerisinde tapudan nüfus müdürlüğüne kadar birçok kurumun bulunduğunu aktaran Sonel, işlerini takip etmek için gelenlerin bu masada güler yüzle karşılanıp yönlendirildiğini kaydetti.

- "Amacımız devletin güler yüzünü göstermek"
Bir engelli ailesi ziyaretinde tanıştığı Ramazan Işık'ı masada görevlendirdiklerini anlatan Sonel, şunları kaydetti:
"Seydişehir'de, 'Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün Projesi' kapsamında ev ev gezerek bin 18 engelli vatandaşımıza ulaşmıştık. Ramazan kardeşimiz de bunlardan biri. Hükümet Konağımıza gelen vatandaşlarımızı güler yüzü ile karşılıyor, kolonya ve şeker ikram ediyor. Hatta bazen yaşlı ve merdiven çıkamayacak kadar güçsüz dedelerimize, ninelerimize engelli asansörüne kadar eşlik ediyor. Tüm vatandaşlar bu durumdan çok memnun. Amacımız vatandaşımıza devletin güler yüzünü göstermektir."

Sonel, uygulamanın çok ilgi gördüğünü vurgulayarak, "Vatandaşlarımızın güler yüzle karşılanarak yönlendirilmesini çok önemsiyoruz. Bunu, bir engelli kardeşimizin yapması daha da anlamlı. Hemen girişteki masada gelenleri karşılıyor, gideceği birimlere yönlendiriyor. Yaşlılara refakat ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA