Denetimli Serbestliği Olan Mahkumlar Şuhut Belediyesi’nde Çalışacak

Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Şuhut Belediyesi arasında “Kamu Yararına Çalışma Cezası” olan mahkumların belediye bünyesinde çalıştırılması için protokol imzalandı.

Denetimli Serbestliği Olan Mahkumlar Şuhut Belediyesi’nde Çalışacak

Konuyla ilgili olarak Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt'u makamında ziyaret ederek protokolü imzalayan Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürü İlker Ocal, Başkan Bozkurt'a konuya gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek, protokolle ilgili bilgiler verdi. Ocal, belediye bünyesinde çalıştırılacak olan mahkumların Şuhut Belediyesinin uygun göreceği birim ve konumlarda çalıştırılacağının vurguladı.

İmza töreninde konuşan Başkan Bozkurt ise, protokol sayesinde Şuhut Belediyesinin sosyal bir sorumluluğu yerine getireceğini ifade ederek, işlemiş oldukları suçlardan dolayı mahkum olan mahkumların sosyal hayata yeniden kazandırılmasını amaçlayan bir protokolün imzalandığını belirtti.

Başkan Bozkurt, "İmzalanan protokolün hem belediyemize hem de çeşitli suçlardan hüküm giyen ve kamu yararına çalışma cezası alarak cezalarını kamu yararına çalışarak ödeyecek olan hükümlülerimize katkısı olacağına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından iki kurum arasında protokol imzalandı.
Kaynak: İHA