'Cuma Namazı' Saatinde Düzenleme

Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, "Memurların da cuma namazına iştirak etmeleri için namaz saatini 25 dakika ileri aldık" dedi.

Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklareli Müftülüğü olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın onayı ile "Cuma namazı" saatlerinde düzenleme yaptıklarını söyledi.

Kış saati uygulamasının başlaması ile cuma namazı vaktinin 12.05'e denk geldiğini belirten Bayrak, kamu kurumlarda çalışan memurların namazına yetişemeyeceklerini belirtti.

Düzenlemenin 31 Ekim Cuma gününden itibaren uygulanacağını ifade eden Bayrak, şöyle konuştu: "25 Ekim Cumartesi gününü 26 Ekim Pazar gününe bağlayan gece yaz saati uygulaması sona erecek. Kış saati uygulaması ile saatler 1 saat geri alınacak. Dolayısıyla cuma namazı saatleri de kış saati uygulaması ile 12.05'e denk gelecek. Diyanet İşleri Başkanlığımızın onayı ile cuma namazı saatlerinde bir düzenleme yaptık. Memurların da cuma namazına iştirak etmeleri için namaz saatini 25 dakika ileri aldık. 31 Ekim Cuma günü başlayacak düzenleme ile cuma namazı 12.30'da kılınacak."
Dini açıdan hiçbir sakınca olmadığına dikkat çeken Bayrak, "Cuma namazı vakti 12.05'de başlıyor, ikindi namazına kadar devam ediyor. 25 dakika ileri alınmasının dini açıdan bir sakıncası yoktur. Yine namaz vaktinde kılınmış olacak. Düzenlememiz ocak ayının ilk haftalarına kadar geçerli olacak. Ocak ayının ilk haftalarında cuma namazı vakti 12.30'da başlayacak" şeklinde konuştu.

Bayrak, cuma namazı saatlerinde yapılan düzenlemeyi namaz öncesi verilen hutbelerin ardından cemaate duyurulacağını kaydetti.

Kaynak: AA