Akil İnsan Fadime Özkan'dan Selahattin Demirtaş Eleştirisi

Fadime Özkan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdiği sözleri tutmadığını söyledi.

Akil İnsan Fadime Özkan'dan Selahattin Demirtaş Eleştirisi
Ege Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti Üyesi ve Star Gazetesi Yazarı Fadime Özkan, Davutoğlu - Demirtaş görüşmesinin detaylarını bugünkü köşesine taşıdı.

Kobani'de Kürtler'in yaşadığı bölgenin işgale uğramasına hükümetin sessiz kaldığı bahane edilerek olaylar çıkarılmıştı. Hükümetten HDP'ye, TSK'nın Kobani'ye girmesi dahil birçok teklif yapıldığı ancak kabul görmediği ortaya çıktı.

'HDP sözünde durmadı' başlıklı yazıdaki o bölüm;

Sanki hiç görüşülmemiş gibi

Başbakan tezkerenin Kobani'yle ilgili kısımlarını bizzat anlatmış Demirtaş'a. Biz bunları fark etmemiştik diyerek bir itirafta da bulunmuş Demirtaş, hatta. O gün görüşmeden Demirtaş yüzü gülerek çıkmıştı hatırlarsanız, çok olumlu bir görüşme olduğunu söylemişti. Ama sonra sanki bütün bu görüşmeler olmamış, yol haritası üzerinde anlaşılmamış, kamu düzenini bozacak hiçbir eylem olmayacağına dair sözler verilmemiş gibi, sokağa çıkın çağrıları yapılıyor, şehirler yakılıyor. Başbakan Davutoğlu bunu anlattıktan sonra, her şeyin son derece farkında ve her duruma hazırlıklı olduklarını ama sürece inançlarının da tam olduğunu kuvvetli cümlelerle ifade etti. Sürecin devamını sağlayan asli unsuru da açıkladı -Ki kanaatimce, çözüm sürecindeki en hakiki ve en hakikatli şey budur. Bunun için daha çok çalışmaya, her yolu denemeye, çabalamaya değer.