Adana Btü Yeni Akademik Yılı Törenle Başladı

Adana Bilim ve Teknoloji ǜniversitesi (BTǜ) 2014-2015 Akademik yılına törenle başŸladı.

YeşŸiloba idare binası önünde başŸlayan törenlerde ilk olarak BTǜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Saygı DuruşŸu'nda bulunulmasının ardından İstiklal MarşŸı okundu.
Törende konuşŸan Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, ünivertisenin geçen yıl öğŸrenci almaya başŸladığŸını söyledi.

ǜniversite olarak ortaya koydukları hedeflerden bazılarını gerçekleşŸtirdiklerini dile getiren Ersoy, "Biz, kurulan 103. devlet üniversitesiyiz. ǜniversitemizde yüzde 100 ingilizce eğŸitim veriliyor. Bilgi ve teknolojinin ingilizce ve bizden mezun olan herkes bunu bilmek zorunda. Biz sadece öğŸrencilerimize diploma vermeyi değŸil, 4 sınıfa geldiklerinde işŸlerinin hazır olmasını istiyoruz. İngiltere Leeds ǜniversitesi ile ortak diploma anlaşŸması yaptık. 3 yıl burada okuyan öğŸrencimiz son sene İngiltere'de okuyor ve oradaki öğŸrencilerle aynı hakka sahip oluyor" diye konuşŸtu.
BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Hüseyin Sözlü ise yaşŸadığŸımız çağŸda yer altı madenlerine sahip olanların değŸil, eğŸitimi, demokrasiyi, hukuku öne çıkaranların refah toplumlarını inşŸa ettiklerini dile getirerek, üniversitelerin bu yönde gençleri eğŸitmelerinin önemli olduğŸunu söyledi.

Vali Mustafa Büyük, üniversite eğŸitiminin, geleceğŸi şŸekillendirme açısından hayati öneme sahip olduğŸunu dile getirerek şŸunları kaydetti:
"Bu eğŸitim, bir rekabet ortamı içinde olduğŸu taktirde kalitesi daha da artıyor. Bu üniversitemiz, 2 yılda geldiğŸi noktaya bakılırsa gelecekte çok daha iyi yerlere geleceğŸi kesin. Bu kısa sürede üniversiteler arasında ciddi bir misyon yüklenmişŸ vaziyette. EğŸitim kadrosuyla farklılık oluşŸturan böyle bir üniversitemizden hepimiz mutlu olmalı ve gereken katkıyı sunmalıyız. Bu bağŸlamda, Adana'daki bütün kurumların üniversitemiz ile her türlü işŸbirliğŸine gideceğŸinden şŸüpheniz olmasın."

 
Kaynak: AA